- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Țările pline de bani care te pot angaja pe loc în 2024. Românii pot avea salarii de mii de euro

26 Mar, 22:51 • Bumbeneci Diana
Șanse mari la locuri de muncă plătite cu salarii peste medie. Mai multe țări au nevoie de angajați, aceasta fiind o nouă șansă bună pentru românii care au nevoie de un job.
Țările pline de bani care te pot angaja pe loc în 2024. Românii pot avea salarii de mii de euro

Joburi peste graniță cu salarii plătite neașteptat de bine! Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti (AMOFM) informează că angajatorii europeni oferă 286 locuri de muncă. Contractele sunt atât pe perioadă determinată, cât și nedeterminată.

În ce locuri se pot accesa joburile cu salarii mari

Așadar, angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 286 locuri de muncă. Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti (AMOFM) a oferit mai multe informații într-un anunț de marți, 26 martie.

Românii trebuie să mai știe că toate contractele sunt atât pe perioadă determinată, cât și nedeterminată, potrivit AMOFM. Cele mai multe joburi disponibile se află în următoarele țări:

Finlanda – 80 de posturi pentru muncitor necalificat în agricultură (culegător de fructe şi legume, maşinist CNC);
Spania – 66 de posturi tot pentru lucrător în agricultură (cules fructe roşii, şofer autocamion, inginer specializat în domeniul feroviar).

Vezi și: Se schimbă buletinele în România. Când vor avea toți românii carte de identitate cu CIP

Joburi cu salarii mari în afară
Joburi cu salarii mari în afară

De asemenea, sunt puse la dispoziție locuri de muncă și în următoarele țări:

  • în Germania – 32 de posturi (sudor, fizioterapeut, tehnician electronist, tehnician în mecatronică auto/carosier auto, lucrător în producţie – procesare produse din carne, tehnician service, mecatronist);
  • în Letonia – 30 de posturi (sudor);
  • în Malta – 25 de posturi (şofer taxi, bucătar);
  • în Danemarca – 21 de posturi (proiectant inginer mecanic, sudor);
  • în Belgia – 14 posturi (tehnician reţele de telecomunicaţii, macaragiu, electrician iluminat stradal, electrician tensiune medie, muncitor necalificat în agricultură);
  • în Suedia – 10 posturi (măcelar);
  • în Austria – 5 posturi (tehnician producţie);
  • în Norvegia – 3 posturi (bucătar, supraveghetor fermă).

Potrivit datelor AMOFM, contractele de muncă pot avea durată determinată, de 1 – 12 luni, cu posibilitate de prelungire, sau pot fi permanente.

Pentru ocuparea acestor posturi vacante se solicită experienţă şi/sau calificare în domeniu. Sunt necesare și cunoştinţe de bază/bune de limbă a statului respectiv sau de limbă engleză.

Contractele de muncă pot avea durată determinată, de 1 – 12 luni, cu posibilitate de prelungire, sau pot fi permanente. Pentru ocuparea acestor posturi vacante se solicită experienţă şi/sau calificare în domeniu, precum şi cunoştinţe de bază/bune de limbă a statului respectiv sau de limbă engleză”, a transmis AMOFM într-un comunicat.

EURES (EURopean Employment Services) este o rețea europeană de cooperare a serviciilor de ocupare a forței de muncă.

Agenția cuprinde toate țările UE, precum și Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția. La nivelul spațiului european, rețeaua este coordonată de Biroul european de coordonare, instituit în cadrul Autorității Europene a Muncii.

Ai mai putea citi: Se schimbă legea privind alocațiile copiilor. Proiectul a fost adoptat tacit de Senat

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult