- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Taxa de pod de la Fetești în 2024. Care sunt șoferii care pot traversa fără a mai plăti

24 Mar, 16:14 • Adrian Popovici
Purtătorul de cuvânt al CNAIR a explicat că taxa de pod de la Fetești nu se aplică persoanelor care suferă de handicap și celor care locuiesc în apropiere și depun o cerere scrisă pentru a solicita acest lucru.
Taxa de pod de la Fetești în 2024. Care sunt șoferii care pot traversa fără a mai plăti

Odată cu încălzirea vremii, litoralul redevine o destinație populară. Cu toate acestea, șoferii care aleg să meargă la mare pe Autostrada Soarelui trebuie să știe că trebuie să plătească taxa de pod, la Fetești. Deși această taxă de pod a fost suspendată pentru o scurtă perioadă în 2023, aceasta a fost reintrodusă, iar cuantumul acesteia variază, transmite Promotor.

După cum au transmis autoritățile statului, taxa de pod de la Fetești variază în funcție de tipul, dar și de dimensiunile pe care le are autoturismul cu care alegem să facem acest drum către mare. Trebuie subliniat și faptul că există și o serie de categorii care sunt scutite de la plată.

După cum explică purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, taxa de pod de la Fetești nu trebuie achitată de către persoanele care au handicap sever sau grav, dar și acele mașini care sunt folosite pentru transportul lor. În plus, acesta mai subliniază că sunt scutiți de taxa de pod și cei care locuiesc în apropierea acestei construcții. Totuși, trebuie precizat că aceștia sunt obligați să depună o cerere prin care să obțină dreptul de a circula fără a mai fi taxați.

„De asemenea, sunt exceptate de la plata acestei taxe persoanele care locuiesc în zona podului de la Fetești. Astfel, tot în baza unei cereri, aceste persoane pot obține dreptul de liberă trecere”, a explicat Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR.

Te-ar putea interesa și: Anunț pentru toți românii care merg pe litoral! Revine taxa de pod de la Fetești. Când va intra în vigoare noua decizie a Ministerului Transportului

Taxa de pod de la Fetești. Foto arhivă
Taxa de pod de la Fetești. Foto arhivă

Cât este taxa de pod de la Fetești?

Trebuie precizat faptul că administratorii podului de la Fetești au hotărât ca taxa de pod pe care o percep celor care merg către mare.

Taxa de pod, în funcție de tipul și dimensiunile autovehiculul:

  • 13 lei pentru autoturisme;
  • 47 lei pentru microbuze/vehicule cu o greutate mai mare de 3.5 tone;
  • 64 lei pentru autocare/vehicule de peste 12 tone cu maximum 3 axe;
  • 91 lei pentru vehicule de peste 12 tone cu 4 axe sau mai multe.

Românii trebuie să știe că există posibilitatea de a achita taxa de pod înainte de a intra în zona de taxare sau în momentul traversării la punctul de taxare. De asemenea, există opțiunea de a plăti taxa după traversarea podului, dar nu mai târziu de ora 24:00 a zilei următoare.

Șoferii pot achita taxa trimițând un SMS la un număr unic, 7577, care să conțină numărul de înmatriculare și categoria vehiculului.

Citește și: Lucrările de reabilitare pentru Podurile Fetești și Cernavodă sunt finalizate! Restricțiile au fost ridicate astăzi, 18 decembrie!