- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Taxe mai mari din 2024. Iată cine sunt românii care vor plăti clar mai mult

01 Jan, 09:15 • Bumbeneci Diana
Vin vești proaste pentru români. Mai multe taxe vor crește începând cu 2024.
Taxe mai mari din 2024. Iată cine sunt românii care vor plăti clar mai mult

Taxe mai mari începând cu 2024. De la anul viitor, proprietarii care închiriază imobile vor fi supuși unor noi modificări care urmează să se implementeze.

Taxe mai mari din 2024

Persoanele fizice care realizează venituri din chirii din imobile aflate în proprietate personală nu vor mai avea opțiunea de a raporta aceste venituri în categoria celor din activităţi independente în sistem real. Așadar, prin noua modificare, indiferent de numărul contractelor de închiriere, aceşti contribuabili nu îşi vor mai putea deduce eventuale cheltuieli pentru stabilirea veniturilor impozabile, potrivit unei analize realizate de o companie de consultanţă.

„În căutarea celor mai bune modalităţi prin care pot să-şi multiplice economiile, tot mai mulţi români se gândesc la investiţii prin achiziţionarea de proprietăţi imobiliare, cu scopul de a le închiria ulterior pentru a obţine un venit stabil şi previzibil.

Această opţiune este percepută drept foarte sigură şi chiar poate fi profitabilă pe termen lung.

taxe
taxe

Poți citi azi și: Se schimbă radical vremea după Anul Nou. Meteorologii anunță o nouă prognoză pentru 4 săptămâni

Există şi cazuri în care investitorii apelează la împrumuturi şi credite, ratele bancare fiind plătite tocmai din veniturile generate de închiriere, urmând ca după stingerea datoriei investitorii să devină proprietari”, potrivit EY.

Pe marginea acestui subiect, experții sunt de părere că trebuie avută în vedere obligația de declarare și plată a impozitelor către ANAF pentru veniturile obținute din închirierea imobilelor.

Poți citi: Majorare a pensiei și cu 900 de lei. Simona Bucura Oprescu a prezentat cazul în care se face marea schimbare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult