- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Țeapa uriașă pe care a luat-o un român la închirierea unui apartament! Și fără locuință și cu banii luați. „Un contract nu se semnează într-o pizzerie!”

22 Jan, 16:43 • Cornel Ghimeșan
Un român s-a trezit și fără apartament și cu banii luați, după ce a luat o țeapă colosală la închirierea unui imobil. Modul prin care s-a ajuns la această situație este incredibil.
Țeapa uriașă pe care a luat-o un român la închirierea unui apartament! Și fără locuință și cu banii luați. „Un contract nu se semnează într-o pizzerie!

În ziua de azi, când presiunea economică este imensă, toată lumea caută metode prin care să facă bani rapid și fără muncă multă. Iar cum românul este un neam prin definiție inventiv, mai ales când vine vorba de țepe și furăciuni, nu este neapărat de mirare că astfel de lucruri se întămplă. Cum viața din junglă nu este cu mult diferită de cea a oamenilor, bineînțeles că pentru ca prădătorii să existe este nevoie și de victime. Metodele de înșelătorie sunt din ce în ce mai variate, iar oamenii cad cu ușurință în plasă.

Alte articole: Cum s-au cheltuit 25 de milioane de euro din banii publici pentru nimic?! CNAIR a aruncat banii pe fereastră pentru studii de fezabilitate inutile

Acesta este și cazul unui bărbat din Făgăraș, care își dorea să închirieze un apartament. Totuși socoteala de acasă nu seamănă cu cea din târg și iată că bărbatul a luat o țeapă de zile mari. A rămas și fără apartament și fără bani. Cum s-a ajuns la acest lucru? Ei bine, bărbatul, a văzut anunțul de închiriere online și a fost de acord să semneze contractul și să plătească chiria, fără să viziteze și în realitate apartamentul care ar fi trebuit să îi fie locuință. Acesta s-a mulțumit cu o filmare trimisă de așa-zisul proprietar.

Cum să pierzi bani din naivitate?

„Am fost înșelat la închirierea unui apartament.Eu stau în Făgăraș și am găsit pe OLX un apartament pe care am vrut să îl închiriez, am primit de la proprietar un video mai detaliat cu apartamentul. Mi-a plăcut, era la un preț bun și am zis că îl iau. Proprietarul locuia în Brașov, așa că pentru a lua cheia, face contractul și plăti pe prima lună de chirie am fost ieri în Brașov.

M-am văzut cu omul, am mers într-o pizzerie pentru a sta la o poveste și un suc, am completat și semnat contractul cu datele mele, în contract erau și datele lui, i-am dat banii pe prima luna de chirie și mi-a dat cheia, totul bine și frumos. Ajung înapoi în Făgăraș merg la bloc să mă duc în apartament și cheia nu merge, nicăieri, sun pe om, nimic, mesaj, nimic, sun de zeci de ori timp de 2 ore nimic, sun de pe alt număr nimic, am sunat iar azi și nimic.

Ce și cum credeți că se poate rezolva, ținând cont că am datele lui (posibil să fie false), contractul semnat, număr de telefon și ma gândesc că în Brașov se poate și vedea pe camere cât am stat la masă cu el?”, a scris acesta pe grupul de Facebook Avocatul online.

Reacțiile internauților nu au întârziat să apară. În marea lor majoritate utilizatorii care au comentat la postarea bărbatului din Făgăraș au ironizat naivitatea de care acesta a dat dovadă. Iar pe de altă parte, au subliniat că în această situație este foarte puțin probabil ca acesta să mai rezolve cumva problema sau să își recupereze banii.

Cum să pierzi bani din naivitate?
Cum să pierzi bani din naivitate?

„După părerea mea, ar trebui să mergeți cât mai repede în localul unde ați discutat și să-i rugați ce cei de acolo să vă dea filmările.”, a comentat unul dintre utilizatori la postarea bărbatului

„Prostia se plătește! Bine că ai plătit doar pe o lună! Și cu agențiile imobiliare poți lua plasă!”

„Un contract nu se semnează într-o pizzerie! Eventual și cu un martor!”

Se pare că această practică nu se întâmplă numai la noi în țară. Conform unui internaut, chiar și în țările mai avansate se dau țepe de felul acesta.

„În Germania asta e o practică frecventă! Dacă el a ales pizzeria, slabe șanse să faceți lumină, dacă înțelegeți ce vreau să spun. Aveți niște date, dar, cu siguranță, false. Rugați pe altcineva să îl contacteze pentru închiriere, în caz că mai există anunțul, și organizați un flagrant, deoarece nu cred că sunteți singura victimă.” , a scris un internaut.

Citește și: Karl Nehammer și ministrul austriac de interne pleacă în Bulgaria să inspecteze granița cu Turcia. „Veto-ul Schengen rămâne în vigoare.”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult