- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Temperaturi de peste 40 de grade, ploi și grindină! Cum va fi vremea sâmbătă, duminică, dar și luni, marți și miercuri

22 Jul, 07:32 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru acest weekend și pentru primele 3 zile din săptămâna următoare. Iată cum va fi vremea în România.
Temperaturi de peste 40 de grade, ploi și grindină! Cum va fi vremea sâmbătă, duminică, dar și luni, marți și miercuri

Sâmbătă, în sudul și sud-estul țării, valul de căldură se va intensifica, se vor atinge -cu probabilitate mare- temperaturi de 37…40 de grade la câmpie și disconfortul termic va fi foarte ridicat (indice temperatură-umezeală peste pragul critic de 80 de unități), anunță ANM.

Vremea până miercuri

În restul teritoriului, valorile termice vor fi mult mai ponderate (maxime în general între 26 și 32 de grade), însă vremea va fi instabilă; înnorările vor fi temporar accentuate și pe arii extinse se vor semnala averse local însemnate cantitativ, însoțite de descărcări electrice și izolat căderi de grindină. Seara și la începutul nopții, astfel de fenomene vor fi pe spații mici și în regiunile sudice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, ziua local în centru, sud și est iar în a doua parte a intervalului în sud-vest, sud și sud-est, dar rafale de scurtă durată pot fi și în rest, asociate ploilor. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 14 și 23 de grade.

Vezi și: Comisia Europeană face anunțul momentului. România și Bulgaria, gata în 2023 de aderare la Schengen

BUCUREȘTI

Valul de căldură se va intensifica, iar disconfortul termic va fi foarte accentuat; cu probabilitate mare, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși cu mult pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate seara și la începutul nopții când vor fi posibile averse însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla moderat cu intensificări temporare. Minima termică va fi de 19…21 de grade.

DUMINICA. ÎN ȚARĂ

Deși valorile termice vor marca o scădere ușoară în toată țara, în sud-vest, sud și sud-est, vremea va fi în continuare călduroasă, local caniculară în sud-estul Olteniei, sudul Munteniei și în sud-vestul Dobrogei, unde și disconfortul termic va fi ridicat (indice temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unități). Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei când în jumătatea de nord-est a teritoriului și pe arii mai restrânse în rest vor fi averse și descărcări electrice. Pe alocuri se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, în sud, est și parțial în centru ziua. Temperaturile maxime se vor situa în general între 25 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 21 de grade, mai coborâte în zonele depresionare.

vreme România
vreme România

BUCUREȘTI

Deși valorile termice vor marca o scădere față de zilele precedente, vremea se va menține călduroasă cu disconfort termic ridicat, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul a 34 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiază, însă probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă. Vântul va sufla moderat cu unele intensificări pe parcursul zilei, apoi va slăbi în intensitate.

LUNI, MARTI, MIERCURI. ÎN ȚARĂ

Vremea va fi călduroasă în toate regiunile, caniculară la început în extremitatea sudică, urmând ca din a doua zi un nou val de căldură să afecteze toată țara. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în zonele montane în prima zi, apoi local și în jumătatea nordică a țării.

BUCUREȘTI

Un nou val de căldură se va intensifica din a doua zi a intervalului. Probabilitatea de ploaie va fi foarte redusă.

Vezi și: Alertă meteo de ultimă oră. Lista localităților afectate de ploi, vijelii și grindină

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult