- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Temperaturile scad brusc în România. ANM anunță când se întoarce canicula

07 Aug, 14:02 • Bumbeneci Diana
Temperaturile vor scădea brusc în România. ANM anunță oscilări radicale în mare parte a țării.
Temperaturile scad brusc în România. ANM anunță când se întoarce canicula

După zilele extrem de călduroase din ultima perioadă, ne așteaptă zile cu temperaturi ușor sub medie. Bineînțeles, vara nu se încheie aici: săptămâna viitoare se încălzește din nou, iar maximele vor depăși 35 de grade în unele zone.

Temperaturile scad brusc în România, dar canicula se va reîntoarce

O masă de aer mai rece se va instala deasupra României în această săptămână. Vremea va fi răcoroasă în special în nordul, vestul și centrul țării. În sud vor fi și zile mai calde, însă cu temperaturi normale pentru această perioadă.

Luni, se vor mai atinge 30 de grade doar în sud-est, în timp ce în regiunile intracarpatice nu se va depăși 22 – 25 de grade. Spre seară și în prima parte a nopții, va ploua local în Oltenia, iar marți în Muntenia, sudul Moldovei și, pe alocuri, în nordul țării și în Dobrogea.

Vezi și: EXCLUSIV| De la pasiune la afacere. Povestea lui Teodor, tânărul care și-a dedicat ani la rând ajutându-i pe cei din jur să se facă bine. „A devenit un stil de viață. Nu m-aș vedea să fac altceva chiar dacă ar fi câștiguri mult mai mari”

temperaturi oscilante
Noaptea dinspre marți spre miercuri va fi rece în Transilvania, Bucovina și Maramureș, unde minimele vor scădea sub 8 – 9 grade, în timp ce în restul țării vor fi între 10 și 16 grade. Ziua, ne așteptăm însă la soare și maxime între 22 și 29 de grade.

În a doua parte a săptămânii vor fi unele averse locale, îndeosebi în jumătatea nordică a țării. Temperatura va urca până la 21 – 25 de grade în nord și centru, 23 – 27 de grade în vest și nord-est și 26 – 31 de grade în sud și sud-est.

Nici pe litoral nu va fi prea cald: noaptea se vor înregistra între 16 și 20 de grade, iar ziua termometrele vor arăta între 25 și 29 de grade, scrie meteoradar.ro.

Potrivit meteorologilor de la ANM, vremea va începe să se încălzească ușor începând din weekend, iar săptămâna viitoare sunt așteptate din nou maxime de peste 35 de grade, mai ales în jumătatea sudică a țării.

Cu toate acestea, e puțin probabil ca temperaturile să atingă din nou pragul de 40 de grade. Conform ultimelor modelări, se vor atinge cel mult 37 – 38 de grade. Meteorologii mai anunță că  nu se întrevăd nici prea mult ploi în următoarea săptămână, însă instabilitatea atmosferică își poate spune cuvântul în orice moment.

Ai mai putea citi și: Consiliul Concurenței anunță primele rezultate ale verificărilor la raft. Cu cât au scăzut, de fapt, prețurile alimentelor

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult