- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Temperaturile scad, dar căpșunile cresc! Doi tineri au dat lovitura cu plantația de căpșuni dulci și aromate pe timpul rece

11 Oct, 16:05 • Oprea Alina
Cum ar fi să culegi căpuni în anotimpul rece? Doi tineri din Buăzu au dat lovitura cu această plantație pe care o au în satul lor. Aceștia sut foști studenți de la Agronomie iar succesul le-a bătut la ușă și ei l-au acceptat!
Temperaturile scad, dar căpșunile cresc! Doi tineri au dat lovitura cu plantația de căpșuni dulci și aromate pe timpul rece

Chiar dacă temperaturile scad de la o zi la alta, iar sezonul rece bate la ușă, doi tineri din Buzău culeg căpșuni din câmp ca în mijlocul verii, iar fructele sunt chiar mai dulci și aromate. Doi tineri din Buzău, foști studenți la Agronomie, au pornit de la zero o afacere care s-a dovedit a fi un succes, anume plantarea de căpșuni în câmp, pe o suprafață care se întinde pe două hectare.

Vezi: De ce să speli căpșunile în apă cu sare înainte de a le mânca. Trucul care te scapă de o mare problemă

Cum pot fi plantate căpșuni în anotimpul rece?

Toată lumea știe faptul că aceste fructe sunt coapte și culese doar în spații protejate și vara, însă, în localitatea Săhăteni, pe un câmp, tinerii aceștia din Buzău au găsit cheia succesului. O dată la două zile sunt culese fructe dulci de care oamenii se pot bucura chiar și în anotimpul rece.

„Căpșunile sunt adunate cu atenție, una câte una, apoi sunt așezate cu grijă în caserole. Culegătorii știu să aleagă după aspect fructele cele mai gustoase, iar lădițele sunt umplute rapid.”, a comunicat Andra Luiza Constantin, proprietara plantației, conform celor de la Antena 3.

De ce să speli căpșunile în apă cu sare
De ce să speli căpșunile în apă cu sare

Producția realizată de aceștia este minunată și nu duc lipsă de clienți. Aceștia au parte e furnizori, iar marfa lor este distribuită în supermarketuri și magazine precum București, Ploiești, Brăila, Focșani și Buzău. Un kilogram costă 30 de lei, iar plantația va fi disponibilă până la începutul lunii lui noiembrie, iar dacpă tmperaturile sunt bune, până la încep0utul lui decembrie.

Vezi și: Câți bani trebuie să scoți din buzunar dacă vrei să te delectezi cu un kilogram de căpșuni pe timp de toamnă