- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti. Iată lista blocurilor afectate până pe 30 aprilie

23 Apr, 14:12 • Bumbeneci Diana
Zeci de blocuri nu vor mai avea apă caldă. Termoenergetica anunță zonele afectate.
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti. Iată lista blocurilor afectate până pe 30 aprilie

Aproape 100 de blocuri din Bucureşti rămân fără apă până la sfârşitul lunii, din cauza unor lucrări la conducta magistrală prin care va fi modernizat un tronson de 2000 de metri, anunţă Termoenergetica.

Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti

Este vorba de 90 de blocuri din sectorul 2 al Bucureştiului care nu vor avea apă caldă până pe 30 aprilie.

„Finalizare lucrări de modernizare POIM – Magistrala 2 Sud, Sectorul 2

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă începerea lucrărilor de reîntregire a porţiunilor de conductă magistrală, prin care va fi modernizat un tronson de 2040 metri liniari din Magistrala 2 Sud.

Porțiunile de țeavă cu diametre cuprinse între 500 și 700mm au fost înlocuite pe Șoseaua Ștefan cel Mare, în cadrul lucrărilor din Lotul 5, Obiectivul 5 – Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Conducta înlocuită avea o vechime de peste 60 de ani, anul punerii în funcțiune fiind 1963.

Această lucrare este necesară și deosebit de importantă pentru continuarea întregului șantier deschis în cadrul acestui obiectiv POIM, prin care vor fi modernizați aproximativ 5200 de metri de conductă magistrală.

Lucrarea are în vedere mai multe intervenții prin care vor fi demontate provizoratele care asigură în prezent alimentarea și vor fi executate sudurile și operațiunile impuse de reîntregirea tronsoanelor cu diametre de 500 şi 700 mm.

Tot acum, se vor monta suporți metalici și o lungime de aproximativ 80 de metri de conductă preizolată, iar după finalizarea lucrărilor va fi efectuată şi proba de presiune a acestui tronson de magistrală.

Furnizarea agentului termic pentru apă caldă către aproximativ nouă puncte termice care alimentează clienții din această zonă (cca. 90 de blocuri) va fi sistată în perioada 22 – 30 aprilie 2024.

În cursul dimineții de luni, echipele companiei au început, în regim de urgență, manevrele tehnice de închidere. Apoi vor fi efectuate toate lucrările sus-amintite.

Tot în această perioadă va fi refăcut racordul principal de alimentare cu agent termic a Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, racord care are o vechime similară cu cea a magistralei.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea altor probleme apărute.

Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert”, este mesajul transmis de Termoenergetica.

Citește și: Românii care vor primi pensie deși nu au muncit nici măcar o zi în viața lor. „Un nou proiect de lege depus”

Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti

Lista blocurilor din Bucureşti care nu au apă caldă până pe 30 aprilie

„Termenul afișat pentru punerea în funcțiune a punctului termic este estimat.

Echipele Companiei Municipale Termoenergetica București S.A. lucrează în regim continuu pentru finalizarea în cel mai scurt timp a tuturor lucrărilor.

Vă comunicăm că sistemul de monitorizare a parametrilor tehnici – SCADA deține date (informații transmise în timp real dispeceratelor de sector) pentru un număr de 836 din totalul celor 1027 puncte termice aflate în exploatarea Companiei Municipale Termoenergetica București (CMTEB) S.A.

Pentru punctele termice nemonitorizate SCADA (191) personalul CMTEB se deplasează periodic în teren în vederea efectuării verificărilor.

În cazul în care vă confruntați cu probleme privind furnizarea agentului termic pentru apă caldă și/sau căldură, iar adresa dumneavoastră nu se regăsește în listele publicate pe site, vă rugăm să vă adresați dispeceratelor de sector sau operatorilor call-center la numerele: TELVERDE – 0800 820 002 (apel gratuit) și 031 9442, aflate la dispoziția dumneavoastră 24 de ore din 24, pentru înregistrarea sesizării și verificarea ulterioară a situației„, este mesajul transmis de Termoenergetica.

Ai putea citi: Detectoare de fum gratuite pentru români. Lista județelor în care vor fi instalate cu prioritate

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult