- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Detectoare de fum gratuite pentru români. Lista județelor în care vor fi instalate cu prioritate

09 Apr, 17:06 • Bumbeneci Diana
Românii vor primi detectoare de fum gratuit. Au fost anunțate primele județe în care acestea vor fi instalate.
Detectoare de fum gratuite pentru români. Lista județelor în care vor fi instalate cu prioritate

Detectoarele de fum gratuite sunt disponibile pentru românii din diverse județe. Descoperiți lista completă a județelor în care acestea sunt instalate pentru a proteja viețile locuitorilor.

Detectoare de fum gratuite

Campania „Detector pentru viață” a continuat să se extindă în mai multe localități din întreaga țară, fiind parte a unei inițiative desfășurate de DSU, IGSU, E.ON și Delgaz Grid. Echipamentele de siguranță, inclusiv detectoarele de fum și de monoxid de carbon, au fost montate în mai multe gospodării din 15 localități ale județului Timiș, urmând să fie implementate și în alte zone.

Recent, în județul Suceava, campania a cuprins 15 comune, beneficiind locuitorii din localități precum Baia, Dorna Candrenilor, Dorna Arini, Dumbrăveni, Fundu Moldovei și altele de aceste echipamente de protecție.

Citește și: Românii care vor primi pensie deși nu au muncit nici măcar o zi în viața lor. „Un nou proiect de lege depus”

Detectoarele de fum
Detectoarele de fum

Această inițiativă nouă face parte dintr-un proiect mai amplu care vizează instalarea gratuită a 7.500 de detectoare de fum și 2.500 de detectoare de monoxid de carbon în locuințele din 20 de județe din România, zone cu un istoric semnificativ de incendii și pierderi de vieți omenești.

Județele nominalizate pentru acest proiect includ Alba, Brașov, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui și Vrancea.

Statisticile alarmante arată că anul trecut au avut loc peste 6.600 de incendii la locuințe în România, soldate cu 1.125 de persoane afectate și 268 decese. Prin urmare, această campanie se angajează să reducă aceste cifre tragice promovând echipamentele de siguranță, care pot face diferența în detectarea și limitarea efectelor unui incendiu sau a scurgerilor de gaz, având astfel un impact pozitiv în salvarea de vieți și protejarea bunurilor.

Vezi și: Marcel Ciolacu face anunțul zilei cu privire la salariile românilor. Ce bani vor primi angajații

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult