- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Tichete cadou de 300 de lei pentru românii cu copii, de 1 iunie

28 May, 22:13 • Andrei Alina
Angajații pot primi cu diverse ocazii tichete cadou de la angajatori. De astfel de tichete valorice pot beneficia inclusiv pentru 1 Iunie, de Ziua Copilului.
Tichete cadou de 300 de lei pentru românii cu copii, de 1 iunie

Angajatorii pot da salariaților de 1 iunie tichete cadou de Ziua Copilului. Dacă valoarea lor nu depășește 300 lei per angajat, acestea sunt venituri neimpozabile.

Codul fiscal prevede ca salariatii pot primi din partea angajatorilor cadouri pentru copii lor minori, cu ocazia celor mai importante sarbatori crestine (Pasti si Craciun), dar si pentru zile precum 8 martie. Printre ocaziile in care salariatii pot beneficia de cadouri acordate de catre angajatorii lor se numara si ziua de 1 iunie Forma in care salariatii primesc de regula aceste avantaje este cea a tichetelor cadou.

Citește și: Se întâmplă de la 1 iunie! Salariile se majorează cu 10% pentru acești români!

Tichete cadou de până la 300 lei per angajat pot fi oferite de angajatori în următoarele cazuri:

– cadouri oferite angajaților, precum și cele oferite pentru copiii minori ai acestora, cu ocazia Paștelui, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase;

– cadouri oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie;

– cadouri oferite angajaților în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie;

Citește și: Minivacanţa de 1 iunie, costisitoare pentru români. Preţurile la cazări sunt mai mari decât anul trecut

Aceeași prevedere se regasește și în ceea ce privește contribuțiile sociale la art. 142 lit. b) din Codul fiscal care spune: ”cadourile oferite angajaților în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie prevăzute în contractul de munca în suma de 300 lei/persoana nu sunt impozabile și taxabile cu impozit pe venit și contribuții sociale”.

Mai trebuie reținut faptul că aceste cadouri trebuie menționate în contractul de muncă ori în regulamentul intern.