- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Tichete de masă majorate de la 1 august doar pentru anumiți angajați

19 Jul, 14:34 • Andrei Alina
De la 1 august 2023, o parte dintre angajații din România vor avea tichete de masă cu valoare mai mare. Însă nu toți salariații se vor bucura de această majorare.
Tichete de masă majorate de la 1 august doar pentru anumiți angajați

Angajații români vor primi bani în plus pe tichetele de masă începând cu 1 august 2023.

„Reprezentanții Guvernului, ai sindicatelor și patronatelor au agreat majorarea valorii tichetelor de masă începând cu 1 august 2023 la 35 de lei, iar începând cu 1 ianuarie 2024, la 40 de lei. În perioada imediat următoare vor fi aprobate, la nivelul Guvernului, actele normative pentru aplicarea acestei decizii”, anunțat premierul Marcel Ciolacu zilele trecute.

Citește și: ANCHETĂ. Edenred, Sodexo și Up România sunt acuzate de fraudă. Au scăzut valoarea tichetelor de masă și diferența au împărțit-o frățește

 

Tichete de masă majorate de la 1 august doar pentru anumiți angajați

Din păcate, nu este vorba despre toți salariații români, ci doar despre o parte dintre aceștia. Acest lucru va fi posibil deoarece legea nu obligă firmele să ofere valoarea maximă a tichetului de masă angajaților. În acest context, decizia de a majora valoarea tichetului de masă aparține în totalitate angajatorului.

Citește și: O nouă surpriză pentru români! ANAF anunță noi vouchere de la stat. Ce valoare au și cine poate beneficia de tichete

Costurile implicate în majorarea valorii tichetelor de masă, chiar și în mod aparent minim pentru fiecare angajat, pot deveni semnificative atunci când sunt înmulțite cu numărul total de angajați, scrie DCNews.