- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă surpriză pentru români! ANAF anunță noi vouchere de la stat. Ce valoare au și cine poate beneficia de tichete

05 Jul, 10:31 • Constantin Cristina
Românii primesc noi vouchere din partea ANAF. Tichetele vor fi valabile începând cu 1 ianuarie 2024. Iată cine le va primi.
O nouă surpriză pentru români! ANAF anunță noi vouchere de la stat. Ce valoare au și cine poate beneficia de tichete

Noi vouchere de la stat! Românii continuă să primească vești bune. ANAF anunță tichete noi de la 1 ianuarie 2023 pentru activități casnice, a informat antena 3 CNN.

Citește și: Cine sunt românii care nu mai primesc vouchere de vacanță în 2023. Ce să NU faci pentru a nu pierde beneficiul

Tichetul are o valoare nominală de 15 lei, iar în decursul anului, valoarea se mai poate majora. La fel cum sunt și ajutoarele ce conțin alimente, nu se pot vinde, ei bine, nici acest tichete nu se pot transfera sau să fie folosit la cumpărarea altor bunuri sau servicii.

O nouă surpriză pentru români! ANAF anunță noi vouchere de la stat. Ce valoare au și cine poate beneficia de tichete

Pe vouchere se va scrie numele titularului, astfel încât să se evite crearea unor situații neplăcute. Practic activitatea ocazională, necalificată, desfăşurată de un prestator casnic în legătură cu gospodăria/gospodăriile unei familii sau a/ale unei persoane singure, în calitate de beneficiar casnic va fi remunerată prin aceste tichete.

vouchere
vouchere

Activitatea include: servicii de curăţenie/igienizare, spălatul/călcatul rufelor, servicii de croitorie, servicii de preparare a hranei, servicii de îngrijire corporală, hrănire, supraveghere a beneficiarului casnic dependent.

Pentru beneficierea acestor tichete, persoana casnică care urmează să le primească va fi nevoită să suporte doar valoarea nominală a acestora, iar costul de tipărire și de distribuire va fi suportat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Pot fi remunerate prin tichete de activități casnice şi activitățile desfășurate de persoanele care exercită ocazional profesia de bonă, reglementată potrivit dispozițiilor Legii nr. 167/2014 privind exercitarea profesiei de bonă.

De asemenea, prestatorul casnic nu poate fi un membru al familiei beneficiarului casnic. Între cele două persoane trebuie să existe un raport juridic prin acordul de voință al părților, fără ca acesta să fie scris.

Durata zilnică a prestării activităților casnice pentru un beneficiar casnic nu poate depăși 12 ore, respectiv 6 ore pentru prestatorii casnici cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani.

Alte articole: Cum poți pune mâna pe voucherele de 15.000 de lei. Un nou program, în România, este destinat viitorilor părinți