- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Toate stațiile Metrorex dispun de panouri de informare dedicate persoanelor cu deficiențe de vedere. Câte milioane de lei a costat acest proiect

23 Oct, 21:55 • Cornel Ghimeșan
Toate cele stații Metrorex beneficiază de panouri de informare făcute special pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Acest proiect a beneficiat de o finanțare nerambursabilă de 24.128.276,69 de lei.
Toate stațiile Metrorex dispun de panouri de informare dedicate persoanelor cu deficiențe de vedere. Câte milioane de lei a costat acest proiect

Metrorex a anunțat că toate cele 63 de stații de metrou sunt acum echipate cu elemente de semnalizare și panouri de informare Braille special concepute pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Acest proiect a fost susținut financiar cu fonduri europene nerambursabile în valoare de 24.128.276,69 lei.

Citește și: Lucrările la Magistrala de metrou M6 încep din spate la Ikea. Mihai Barbu, Metrorex: „Obţin autorizaţia de construire şi pot începe lucrările de structură”

Conform declarației companiei, au fost adăugate elemente din oțel inoxidabil în zonele de acces, pasajele, vestibulele, scările fixe și platformele stațiilor pentru a oferi orientare persoanelor cu deficiențe de vedere, în cadrul proiectului intitulat „Accesibilizarea stațiilor de metrou în funcțiune pentru persoanele cu deficiențe de vedere”.

„Deplasarea persoanelor cu deficiențe de vedere în condiții optime de siguranță în spațiile metroului, este, odată cu finalizarea acestei ultime etape a proiectului, un obiectiv îndeplinit. Ne bucurăm să asigurăm, astfel, o mobilitate totală a călătorilor cu nevoi speciale, care folosesc metroul”, a declarat Mariana Miclăuș, director general al Metrorex.

Reprezentanții Asociației Nevăzătorilor din România au fost invitați la ceremonia de recepție a lucrărilor, aceștia reprezentând beneficiarii principali ai proiectului.

Proiectul intitulat „Accesibilizarea stațiilor de metrou în funcțiune pentru persoanele cu deficiențe de vedere” constă în echiparea celor 63 de stații de metrou cu elemente din oțel inoxidabil aplicate pe structura existentă, precum și cu panouri de semnalizare Braille. Acesta va include benzi speciale din elemente de oțel inoxidabil (de tip „linie” și „punct”), panouri de semnalizare Braille (de tip 1 pentru informare generală exterioară, montate la fiecare acces al stației; de tip 2 pentru informare generală interioară interactivă, montate în vestibule; de tip 3 pentru informare în grupurile sanitare).

Scopul principal al proiectului este de a îmbunătăți accesul persoanelor cu deficiențe de vedere la transportul public subteran, asigurându-le accesibilitatea la informații privind navigarea în sistemul de metrou. Aceasta are ca rezultat creșterea confortului pentru persoanele cu nevoi speciale și sprijină integrarea și incluziunea socială a acestei categorii de călători.

Citește și: Lovitură în piața asigurărilor auto: Metrorex a anunțat strategia. Vești bune pentru angajați

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult