- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

TOP 300 cei mai bogați români sunt luați la control de ANAF: ,,Discutăm de persoane fizice care sunt cu venituri foarte mari”

10 Nov, 18:35 • Cassano Sabrina
Lucian Heiuș, șeful ANAF, a precizat că instituția condusă de el va lua la control cei mai bogați români. Acesta a declarat că se discută de ,,persoane fizice cu venituri mari'' despre care ..speră că sunt și legale''.
TOP 300 cei mai bogați români sunt luați la control de ANAF: ,,Discutăm de persoane fizice care sunt cu venituri foarte mari''

Lucian Heiuș, șeful ANAF, a precizat că instituția condusă de el va lua la control cei mai bogați români.

„Schimbul de bune practici pe care le avem în aceste zile cu experţii din SUA şi Australia cred că ne ajută să avem o administrare fiscală cât mai performantă şi în acest domeniu. Aici discutăm de persoane fizice care sunt cu venituri foarte mari, care sunt sper eu legale, dar pot să existe şi fluctuaţii de la an la an şi astfel avem o bună monitorizare.”, a mai precizat Lucian Heiuș, la Antena 3 CNN.

Aurul confiscat de interlofi va fi scos la licitație de ANAF

Până în acest moment, ANAF a reușit să confiște un kilogam de aur pe care o va scoate la licitație. Valoarea aurului se ridică la suma de peste 228.000 de lei. La licitața cu pricina vor fi 1,343,62 grame de aur, iar licitația va fi una deschisă.

ANAF ia la control conturile de Facebook și Instagram ale românilor

Reprezentanții ANAF vor lua la control fiecare fotografie acelor 128 de persoane vizate pentru a găsi date despre case sau bani din conturi.

„Încercăm să obținem de pe site-urile web şi să identificăm persoanele care obțin venituri din site-urile pe care le accesează. Folosim nişte programe de extragere de date şi vedem pe ce conturi apar mai multe accesări, verificăm dacă şi-au declarat veniturile de pe site-urile de socilalizare.Iar dacă veniturile identificate de la aceste platforme nu corespund cu cele declarate începem verificările.Până acum sunt verificate 128 de persoane, iar pentru 58 au fost emise şi deciziile de impunere. Valoarea totală este peste 5,6 milioane de lei”, a spus Lucian Heiuş, şeful ANAF la Antena 3.

Citește și: Prețul laptelui la raft a crescut cu 64%| Carmen Avram: „România are cel mai scump lapte din Europa, iar fermierii disperați își sacrifică vacile”

Citește și: Ikea le plătește facturile angajaților și le oferă reduceri la produse. Retailerul a lansat un fond social de 10 milioane de euro pentru personalul său

Tags: