- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Topul celor mai populare destinații de vacanță din România, în 2023. Turiștii preferă muntele în detrimentul litoralului

31 Aug, 21:06 • Bocioacă Bianca
Cele mai populare destinații de vară din românia. Muntele a detronat detașat litoralul anul acesta, ceea ce însemnă că românilor nu prea le place să stea la plajă.
Topul celor mai populare destinații de vacanță din România, în 2023. Turiștii preferă muntele în detrimentul litoralului

Pe primul loc în topul celor mai populare destinații ale verii se află Brașovul, acesta fiind urmat de Eforie Nord, Costinețti, București și Mamaia, potrivit unei analize realizate de o platformă hotelieră online.

„Turiştii au profitat din plin şi de cele două minivacanţe din timpul verii, respectiv cea de 1 iunie şi Rusalii, când bugetarii au avut un weekend prelungit de cinci zile, şi cea de Sf. Maria, cu liber pe 14 şi 15 august, acestea fiind cele mai pline perioade din punctul de vedere al rezervărilor”, se arată într-un comunicat al Travelminit.

Citește și: Studiu inedit. Românii petrec o singură zi în orașele din țară. Care sunt principalele 5 destinații alese

Cele mai populare destinații ale verii din România

Față de anii trecui, litoralul românesc a scăzut în popularitate și nu se mai află pe primul loc în topul celor mai populare destinații de vacanță, mai arată studiul realizat pe baza rezervărilor din perioada iunie – iulie 2023. În privința prețurilor medii pentru sezonul estival în România, tarifele s-au menținut la valorile de vara trecută.

„De exemplu, preţul mediu pentru o noapte de cazare pentru un cuplu a fost de 340 de lei în intervalul iunie – august 2023, pe când preţul mediu pentru o noapte de cazare pentru o familie (doi adulţi + doi copii) a fost de 536 de lei. Pentru două nopţi de cazare în România, turiştii au plătit 763 de lei per sejur (două persoane), respectiv 1.150 de lei per sejur (familie). Pentru cinci nopţi de cazare în ţară, românii au scos din buzunare 1.823 de lei per sejur (două persoane), respectiv 2.656 de lei per sejur (familie)”, precizează sursa citată.

Cel mai ieftin pachet a fost vândut într-un hotel din Saturn, la prețul de 173 de lei. Este vorba despre un pachet pentru un sejur de două nopți pentru doi adulți. Cel mai ieftin pachet pentru familie a fost vândut în Miercurea Ciuc, la preţul de 850 de lei, pentru patru adulţi, pe o durată de cinci nopţi.

Citește și: Tot mai mulți angajați lucrează remote. Munca de la birou se mută în destinații de vacanță. Schimbări pe piața muncii

Cel mai ieftin pachet pentru familii de pe litoral a fost vândut în staţiunea 2 Mai, la preţul de 1.200 lei, pentru patru persoane, pe o durată de cinci nopţi.

„Şi în această vară, o destinaţie montană, oraşul Braşov, este pe primul loc în topul preferinţelor turiştilor, semn că turiştii îşi îndreaptă atenţia acum şi faţă de variantele alternative la litoralul românesc. În topul celor mai căutate destinaţii din punctul de vedere al numărului de rezervări se află şi Eforie Nord, Costineşti, Bucureşti şi Mamaia. Cele trei staţiuni de pe litoral sunt şi cele alese în mod recurent de turiştii care vin la mare”, se mai arată în comunicat.

Conform datelor Travelminit.ro, ziua cu cele mai multe check-in-uri a fost 1 iunie 2023, iar intervalul ce cele mai multe check-in-uri la unitățile de cazare din România a fost cel cuprins între 10 și 14 august, cu 60% dintre check-in-uri realizate în weekendul 11-13 august.

Turiștii caută pachete tot mai complexe pentru vacanțele lor, pachete care să includă mai mult decât o simplă cazare.

„De exemplu, cei care merg la mare caută plajă privată, şezlonguri şi umbrele incluse în pachet, astfel încât să se bucure de un sejur confortabil, cu mai multe facilităţi incluse. Mulţi dintre cei care fac rezervări pe Travelminit.ro caută camere cu privelişte sau camere care au cadă cu hidromasaj”, se precizează în comunicat.