- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Topul femeilor bogate din România: Succes și putere în lumea afacerilor. Cea mai bogată are 34 de ani

03 Mar, 13:24 • Bumbeneci Diana
Cea mai bogată femeie din România are 34 de ani și a intrat în top direct pe locul 1. Cum arată top 5.
Topul femeilor bogate din România: Succes și putere în lumea afacerilor. Cea mai bogată are 34 de ani

În România, pe lângă topul bărbaților bogați, există și un top al femeilor bogate, conform unui raport realizat de Virgin Radio România, care scoate în evidență contribuția semnificativă a femeilor în câștigarea și gestionarea averilor.

Topul celor mai bogate femei din România

Una dintre femeile remarcabile din acest top este Veronica Gușă de Drăgan, fiica unui general român și președintele executiv al grupului Butan Gas. La scurt timp după absolvirea Facultății de Drept și începerea carierei la vârsta de 22 de ani, Veronica s-a căsătorit cu Iosif Constantin Drăgan, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din România. După moartea soțului ei în 2008, Veronica a preluat conducerea grupului și a devenit cea mai bogată femeie din România, administrând o avere impresionantă estimată la 1,5 miliarde de dolari.

Ai mai putea citi: Se dau bani GRATIS pentru femeile care vor să intre în afaceri. Cum poți primi 40.000 de euro

Romina Gingașu a urcat pe primul loc al topului, depășindu-l pe Veronica Gușă de Drăgan. Cu o avere estimată la 6,5 miliarde de dolari, Romina este o antreprenoare de succes, cunoscută pentru implicarea sa în aviația privată și activitățile filantropice.

Pe lângă aceste două figuri de marcă, topul mai include și alte femei remarcabile, precum Anca Vlad, cu o avere de 480 milioane de euro, Luchi Georgescu, cu 72 milioane de euro, și Simona Halep, cu 47 milioane de euro.

top femei
top femei

România își prezintă astfel un peisaj divers și dinamic al femeilor bogate, care nu doar că au reușit să-și clădească propriile averi, ci și să influențeze în mod semnificativ diferite sectoare economice și sociale.

Femeile de afaceri primesc bani

„De mărțișor, MEAT aduce vești bune despre „Femeia Antreprenor”! Mai exact, instituția noastră pregătește o nouă ediție a programului care încurajează doamnele să își creeze propriile destine în lumea afacerilor, prin acordarea de finanțări nerambursabile, de la bugetul de stat. Primul pas a fost îndeplinit: procedura de implementare a schemei de ajutor de minimis se află în consultare publică

”, au anunțat reprezentanții ministerului Economiei.

Ai mai putea citi și: În nici 3 ani, costul traiului decent s-a scumpit cu 40%. Cât costă coșul de mâncare pentru o familie cu 2 copii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult