- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se dau bani GRATIS pentru femeile care vor să intre în afaceri. Cum poți primi 40.000 de euro

01 Mar, 22:24 • Bumbeneci Diana
Fonduri nerambursabile pentru femeile antreprenor. Se dau 40.000 de euro.
Se dau bani GRATIS pentru femeile care vor să intre în afaceri. Cum poți primi 40.000 de euro

Un nou program în România oferă fonduri nerambursabile pentru femeile antreprenor. Este vorba despre programul Femeia Antreprenor 2024, lansat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. În prezent, procedura de implementare este în consultare publică.

Se dau bani GRATIS pentru femeile care vor să intre în afaceri

Ministerul a anunțat că fondurile vor fi nerambursabile și vor proveni de la bugetul de stat, cu scopul de a încuraja femeile să își dezvolte afacerile.

Potrivit reprezentanților MEAT, granturi cu o valoare maximă de 200.000 de lei vor fi disponibile pentru IMM-uri, acoperind până la 95% din cheltuielile eligibile ale proiectelor. Această finanțare poate fi utilizată pentru diverse aspecte, inclusiv achiziționarea de echipamente tehnologice și investiții în spații de lucru, mobilier, echipamente, site-uri web și activități de promovare.

„De mărțișor, MEAT aduce vești bune despre „Femeia Antreprenor”! Mai exact, instituția noastră pregătește o nouă ediție a programului care încurajează doamnele să își creeze propriile destine în lumea afacerilor, prin acordarea de finanțări nerambursabile, de la bugetul de stat. Primul pas a fost îndeplinit: procedura de implementare a schemei de ajutor de minimis se află în consultare publică”, au anunțat reprezentanții ministerului.

Ai mai putea citi și: În nici 3 ani, costul traiului decent s-a scumpit cu 40%. Cât costă coșul de mâncare pentru o familie cu 2 copii

job femei
job femei

Ediția din acest an a programului Femeia Antreprenor aduce câteva modificări, inclusiv actualizarea criteriilor pentru evaluarea cererilor de finanțare. Proiectele câștigătoare vor fi selectate în funcție de punctajul obținut, conform grilei stabilite prin procedură.

Acest program devine complementar celui existent, Start-Up Nation, concentrându-se pe susținerea companiilor aflate la început de drum.

Mai mult, ediția din acest an a programului Femeia Antreprenor aduce noutăți: actualizarea criteriilor privind evaluarea cererilor de finanțare. Proiectele câștigătoare vor fi selectate în funcție de punctajul obținut, în ordine descrescătoare, pe baza grilei stabilite prin procedură. Măsura devine, astfel, complementară Start-Up Nation, program cu tradiție, care se axează pe susținerea companiilor aflate la început de drum.”, au precizat cei de la MEAT.

MEAT oferă astfel o oportunitate semnificativă pentru femeile antreprenor din România să își dezvolte și să își consolideze afacerile, sprijinindu-le în calea lor către succes.

Ai mai putea citi azi și: Salarii mai mari pentru români. Banca Mondială ia decizia majoră pentru 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult