- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Tot mai mulți ucraineni fug din calea războiului. IGPF anunță câte persoane au trecut granița în doar 24 de ore

12 Dec, 14:01 • Bumbeneci Diana
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră anunță câți ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor care fug din calea războiului continuă să crească.
Tot mai mulți ucraineni fug din calea războiului. IGPF anunță câte persoane au trecut granița în doar 24 de ore

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră informează că duminică au intrat în România, prin punctele de frontieră din toată țara, 83.208 persoane. Din numărul total, 7.748 de cetățeni sunt ucraineni, în scădere cu circa 16% față de ziua precedentă, însă destul de mulți față de alte zile.

IGPF anunță câți ucraineni au trecut granița în ultimele 24 de ore

Conform unui comunicat transmis luni Agerpres, prin punctele de frontieră din întreaga ţară au efectuat formalităţile de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, aproximativ 165.500 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 44.000 de mijloace de transport.

Începând cu 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în ţara noastră 3.039.504 de cetăţeni ucraineni. Mulți au rămas și au cerut azil în țara noastră, deoarece au fost nevoiți să plece din calea războiului și să lase totul în urmă.

ucraineni
ucraineni

 

Ai mai putea citi: Românii au început să trimită mii de pachete în străinătate. Cât cheltuie un român pentru un coleg de 30 de kilograme

De altfel, conform anunțului făcut de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat 30 de fapte ilegale (15 infracţiuni şi 15 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini, iar valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 8.500 de lei.

Au fost confiscate bunuri în valoare estimată de aproximativ 152.000 lei. De altfel, în ultima zi de weekend nu s-a permis intrarea în ţară a 21 cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi nu s-a permis ieşirea a nouă cetăţeni români din diferite motive legale.

Citește: Prețul carburanților continuă să scadă în România. Cât costă astăzi benzina și motorina standard

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult