- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Tot mai puțină forță de muncă în țara noastră! România are peste 2 milioane de persoane neintegrate pe piața muncii

19 Feb, 14:33 • Bumbeneci Diana
De la un an la altul, România are tot mai puțină forță de muncă. Un ultim bilanț scoate la iveală cifre sumbre.
Tot mai puțină forță de muncă în țara noastră! România are peste 2 milioane de persoane neintegrate pe piața muncii

În țara noastră sunt mai mult de două milioane de persoane inactive, neintegrate pe piața muncii, care nu sunt nici pensionari, nici elevi sau studenți. Conform ultimului bilanț, necesarul de forţă de muncă în România a scăzut cu 1 milion de persoane în ultimii 10 ani, ajungând în 2022 la 8,18 milioane de persoane active, anunță ZF.

Forță de muncă slabă în România

Numărul persoanelor aflate în întreţinerea altor persoane, a statului, sau care se întreţin din alte venituri, precum şi cel al persoanelor casnice era la finalul anului 2021 de 2.412.290. Este vorba, așadar, de aproximativ 21,9% din totalul populaţiei inactive din România.

Te-ar mai putea interesa și: Alertă OMS. Un virus asemănător cu Ebola are o mortalitate de 88% și amenință populația

Forță slabă de muncă în România. Foto sugestivă
Forță slabă de muncă în România. Foto sugestivă

De altfel, în țara noastră sunt mai mult de 2 milioane de persoane inactive, neintegrate pe piaţa muncii, care nu sunt nici pensionari, nici elevi, arată studiul Analiza pieţei muncii în România, realizat de KPMG şi Confederaţia Patronală Concordia.

În acest sens, acum doi ani, în anul 2021, dintr-o po­pulaţie totală de 19,06 mil. persoane, 8,21 erau persoane active. Din numărul total, 7,75 milioane erau persoane ocupate şi 459,195 şomeri. Din totalul de aproximativ 10,85 milioane de per­soane inactive, cea mai mare pondere era reprezentată de pensionari (46,8%), urmată de elevi (32,2%). Din acest motiv, Agențiile Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă analizează permanent situația și organizează bursa locurilor de muncă, pentru a sprijini românii care au nevoie de un job. Ce este cel mai dramatic este însă faptul că românii nu mai sunt la fel de interesați să lucreze, acest lucru fiind văzut tot mai mult, de la un an la altul.

Numărul de persoane aflate în întreţinerea altor persoane, a statului, sau care se întreţin din alte venituri (chirii, dobânzi etc.), precum şi cel al persoanelor casnice era la finalul anului 2021 de 2.412.290, reprezentând aproximativ 21,9% din totalul populaţiei inactive din România, arată studiul citat.

Citește și: Maia Sandu lămurește curiozitatea românilor, cu privire la posibila dorință de a deveni președintele României. „Avem nevoie de sprijinul tuturor partidelor politice din România ca să reușim”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult