- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Alertă OMS. Un virus asemănător cu Ebola are o mortalitate de 88% și amenință populația

15 Feb, 22:19 • Bumbeneci Diana
Un virus care seamănă cu Ebola și are o mortalitate de 88% a ucis și îmbolnăvit zeci de oameni. Sute de persoane, plasate în carantină.
Alertă OMS. Un virus asemănător cu Ebola are o mortalitate de 88% și amenință populația

Un virus care amenință omenirea seamănă cu Ebola și are o rată de mortalitate de 88%. O țară centrafricană a confirmat recent primul său focar de infecție cu virusul Marburg, mortal și extrem de contagios, similar la nivelul efectelor cu Ebola, anunță OMS, conform Antena3.

Virus asemănător cu Ebola, amenințarea populația

Virusul provocase până la începutul acestei săptămâni moartea a cel puțin nouă persoane în Guineea Ecuatorială, potrivit unui anunț făcut luni de Organizația Mondială a Sănătății, OMS. În afară de primele decese confirmate, autoritățile acestei țări au raportat alte 16 cazuri suspecte de infectare cu Marburg, cu simptome care includ oboseală, febră, vărsături și diaree cu sânge, a precizat sursa citată.

Autoritățile statului din Africa Centrală au plasat în carantină peste 200 de persoane și au restricționat circulația în provincia Kie-Ntem, după depistarea cazurilor de febră hemoragică având inițial origine necunoscută.

Statul vecin, Camerun, a restricționat, la rândul său, circulația de-a lungul graniței, din cauza îngrijorărilor legate de contaminare.

Te mai poate interesa și: Majorare alocații 2023. Ce venituri primesc românii în perioada următoare

Virusul Marburg
Virusul Marburg

Virusul Marburg are o mortalitate de până la 88%. Boala produsă de virusul Marburg poate avea o rată de mortalitate de proporții mari, conform OMS.

Ce este cel mai grav este faptul că la ora actuală există vaccinuri sau tratamente antivirale pentru afecțiunea provocată de acest virus. Primele informații indică drept focar al contaminării o ceremonie funerară desfășurată în districtul Nsok Nsomo din provincia Kie-Ntem.

Autoritățile de la nivel local au raportat în primă fază o afecțiune necunoscută care a provocat cazuri de febră hemoragică în data 7 februarie. Ulterior, specialiștii au analizat și au trimis mostre la un laborator din Senegal, care a reușit să confirme că unul dintre ele este pozitiv pentru virusul Marburg. Reprezentanții domeniului public fac tot posibilul să caute un tratament special pentru a salva mai multe vieți, însă până atunci, oamenii care contactează virusul sunt în mare pericol.

Ai mai putea citi: Știu elevii din România să se apere în caz de cutremur? Ministerul Educației răspunde solicitărilor DailyBusiness și anunță câte ore educative privind siguranța în situații de risc s-au făcut în școli

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult