- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Toți românii sunt vizați de o nouă alertă! Poliția Română face apel la populație

20 Feb, 11:58 • Bumbeneci Diana
Alertă în rândul românilor. Poliția Română avertizează cu privire la falși angajați ai unor instituții bancare.
Toți românii sunt vizați de o nouă alertă! Poliția Română face apel la populație

Poliția Română lansează un nou apel către populație. Oamenii legii atrag atenția asupra unei campanii de fraude online, aflată în desfășurare și foarte răspândită în mai multe țări europene, comise de falși angajați ai unor bănci.

Poliția Română face apel la populație

Poliția Română a anunță că a primit mai multe anunțuri cu privire la o campanie de fraude online, care este în desfășurare de câteva luni. Se pare că fraudele de acest gen au apărut tot mai des în țări precum Germania, Austria, Olanda, Finlanda și Belgia. Ele sunt săvârșite prin apeluri telefonice nesolicitate, în care infractorii își atribuie identitatea unor persoane din cadrul unităților bancare.

Poliția Română
Poliția Română

„Victimele sunt informate cu privire la faptul că, în urma unor atacuri cibernetice, conturile lor bancare au devenit vulnerabile și că trebuie să transfere de urgență soldul disponibil într-un cont sigur al băncii, în caz contrar existând riscul pierderii sumelor de bani aflate în aceste conturi”, anunță IGPR.

Citește și: Vești excelente pentru românii care au nevoie de un loc de muncă. O companie gigant face angajări

Pe cine vizează escrocii bancari

„În această modalitate, bănuiții conving persoanele vătămate, în general persoane în vârstă sau cu o educație financiară precară, să transfere banii în conturi bancare controlate de aceștia, deschise la aceeași bancă, de unde sumele sunt transferate succesiv și transformate în criptomonede, în vederea îngreunării depistării persoanelor bănuite. Acest tip de înșelăciune este cunoscut instituțiilor de aplicare a legii sub denumirea de phone number spoofing”, arată IGPR.

Polițiștii mai anunță că românii trebuie să țină cont de recomandarea ca, în situația în care primesc astfel de apeluri telefonice la care nu se așteaptă, să nu le dea curs, să nu acceseze eventualele linkuri sau atașamente transmise. De altfel, românii care primesc telefoane sau mail-uri de acest fel, sunt rugați să apeleze la poliție și să transmită imediat detaliile.

Citește și: METEO Martie. Meteorologii anunță cum va fi vremea până pe 20 martie. Unde va continua să ningă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult