- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Toți românii trebuie să știe asta! Cum poți deveni acționar la Hidroelectrica cu doar 5.600 de lei

23 Jun, 14:05 • Lupu Alexandra
Un român poate subscrie cel puțin 50 de acțiuni la Hidroelectrica. Oamenii interesați au nevoie de doar 5.600 de lei pentru a deveni acționari.
Toți românii trebuie să știe asta! Cum poți deveni acționar la Hidroelectrica cu doar 5.600 de lei

Hidroelectrica a lansat cea mai mare ofertă de vânzare de acțiuni din istoria României. Un investitor român care intenționează să devină acționar al producătorului de energie electrică poate face acest lucru în doar câteva ore, informează zf.ro. Are nevoie de doar 5.600 de lei pentru cel puțin 50 de acțiuni.

Cum poți deveni acționar la Hidroelectrica

Subscrierea minimă în cadrul ofertei este de 50 de acțiuni. Acest lucru înseamnă că prețul maxim de 112 lei pentru fiecare acțiune echivalează cu o sumă de 5.600 de lei. În comparație, în cazul titlurilor de stat Fidelis, subscrierea minimă este de 5.000 de lei. Numărul de acțiuni pe care le va cumpăra investitorul în final este posibil să fie mai mic, dar își poate recupera diferența de bani, dacă vorbim despre eventualitatea unei suprasubscrieri. Oferta de la Hidroelectrica se încheie pe data de 4 iulie. În primele 5 zile ale ofertei, un investitor de retail are o reducere de 5%, ceea ce înseamnă că prețul de 112 lei se transformă în 108.64.

Citește și: Hidroelectrica a scos la vânzare acțiuni de peste 8,8 miliarde lei. Prețul la care se vor vinde acțiunile companiei la Bursă. Compania este evaluată la peste 50 miliarde lei

„Procedura de subscriere pentru Investitorii de Retail Subscrierea minimă pentru Acţiunile Oferite de către un Investitor de Retail va fi pentru cel puţin cincizeci (50) de Acţiuni Oferite”, se arată în oferta companiei.

Hidroelectrica
Hidroelectrica

„Investitorii de Retail au dreptul la o reducere de 3% din Preţul Final de Ofertă („Preţul Final de Ofertă Redus”) pentru cererile depuse în mod valabil în primele cinci (5) Zile Lucrătoare ale Perioadei de Ofertă (respectiv până la 29 iunie 2023 inclusiv); pentru evitarea oricăror neclarităţi, în funcţie de nivelul Preţului Final de Ofertă, Preţul Final de Ofertă Redus poate fi sub nivelul inferior al Intervalului Preţului de Ofertă.

Stabilirea Preţului Final de Ofertă sub pragul de jos al Intervalului Preţului de Ofertă nu va necesita şi nu va fi considerată drept, o modificare la Prospect.

Aplicarea reducerii pentru Acţiunile Oferite achiziţionate în cadrul Tranşei Investitorilor de Retail va depinde de momentul înregistrării ordinului de tranzacţionare în sistemul de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti.

Acţiunile Oferite care sunt subscrise în Tranşa Investitorilor de Retail începând cu a şasea (a 6-a) Zi Lucrătoare a Ofertei (respectiv de la 30 iunie 2023 inclusiv) vor fi vândute Investitorilor de Retail la Preţul Final de Ofertă. Pentru evitarea oricăror neclarităţi, în cazul în care un Investitor de Retail realizează una sau mai multe subscrieri în primele cinci (5) Zile Lucrătoare ale Ofertei şi una sau mai multe alte subscrieri după a cincea (a 5-a) Zi Lucrătoare a Ofertei, reducerea se aplică numai subscrierii(lor) realizate de Investitorul de Retail relevant în primele cinci (5) Zile Lucrătoare ale Ofertei”, se mai arată în oferta de la Hidroelectrica.

Te-ar putea interesa și: Schimbare majoră pentru clienţii Revolut. Se poate investi într-un portofoliu de peste 1.000 de acţiuni la bursele din SUA