- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Toți românii trebuie să știe asta! Polițiștii de frontieră anunță trafic intens cu ocazia minivacanței de Sf. Maria

11 Aug, 13:48 • Constantin Cristina
Recomandările Poliției de Frontieră pentru românii care pleacă din țară în minivacanța de Sfânta Maria. Se anunță trafic intens în perioada următoare.
Toți românii trebuie să știe asta! Polițiștii de frontieră anunță trafic intens cu ocazia minivacanței de Sf. Maria

Minivacanța de Sfânta Maria se apropie, iar românii deja și-au făcut bagajele pentru cele patru zile libere de care urmează să se bucure. Așadar, polițiștii de frontieră au transmis o serie de recomandări pentru a evita cozile infernale, a precizat antena 3 CNN.

Citește și: ADIO controale doar pe străzi! Traficul rutier va fi monitorizat prin satelit

Toți românii trebuie să știe asta! Polițiștii de frontieră anunță trafic intens cu ocazia minivacanței de Sf. Maria

Așadar, datorită perioadei care urmează să vină, polițiștii de frontieră se așteaptă la o creștere semnificativă a traficului în punctele de frontieră, în special la granița cu Ungaria și Bulgaria. De asemenea, la frontiere se află 3.900 de polițiști care efectuează controale.

„Având la bază experienţa săptămânilor trecute, când media valorilor de trafic în timpul unei zile de weekend a depăşit 500.000 de persoane la nivel național, ne așteptăm și de această dată la o creștere semnificativă a traficului în punctele de frontieră, în special la graniţa cu Ungaria și Bulgaria”, transmite Poliția de frontieră.

Potrivit recomandărilor, polițiștii au suplimentat arterele de control, în funcție de configurația fiecărui punct și de dinamica valorilor de trafic, dar și echipamentele de control utilizate, fiind folosite inclusiv stații mobile.

Polițiștii precizează că punctele de prim ajutor instalate în PTF Nădlac II şi PTF Giurgiu de către autoritățile locale, la solicitarea Poliției de Frontieră, rămân operaționale pe perioada weekend-urilor, deoarece aceste două sectoare vor fi și cele mai tranzitate din această perioadă. În caz de nevoie, în cele două puncte vor fi trimiși voluntari și paramedici care să acorde un prim ajutor. Polițiștii recomandă călătorilor, utilizarea tuturor punctelor de frontieră deschise traficului internațional de la granița de vest şi sud.

Astfel, la frontiera româno-ungară sunt operaţionale 12 puncte de trecere: pe raza jud. Timiş: T.F. Cenad – Kiszombor, pe raza jud. Arad: T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota, P.T.F. Turnu – Batonnya, P.T.F. Vărşand – Gyula, pe raza jud. Bihor: T.F. Salonta – Mehkerek, P.T.F. Borş – Artand, P.T.F. Bors II- Nagykereki, P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany, P.T.F. Săcuieni – Letavertes, pe raza jud. Satu Mare: T.F. Urziceni – Vallaj, P.T.F. Petea – Csengersima.

La frontiera româno-bulgară sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier: pe raza jud. Giurgiu: P.T.F. Giurgiu – Ruse, pe raza jud. Dolj: P.T.F. Calafat – Vidin, P.T.F. Bechet (Bac), pe raza jud. Teleorman: P.T.F. Turnu Măgurele – Nicopol (Bac), P.T.F. Zimnicea – Svistov (Bac), pe raza jud. Călăraşi: P.T.F. Călăraşi/Chiciu (Bac), pe raza jud. Constanţa: P.T.F. Vama Veche, P.T.F. Ostrov – Silistra, P.T.F. Negru Vodă – Kardam.

Așadar, poliștiștii au anunțat o serie de recomandări pentru șoferii care urmează să tranziteze țara în weekend-ul care începe de azi.

-verificarea valabilităţii documentului de călătorie cu care se intenţionează tranzitarea frontierei; deţinerea documentelor necesare pentru călătoria minorilor, cu recomandarea ca părinţii, înainte de plecare, să consulte condiţiile de călătorie în străinătate pentru minorii cetăţeni români, informații disponibile pe site-ul Poliţiei de Frontieră Române, astfel încât să fie evitate situaţiile neplăcute în care acestora nu li se permite ieşirea din ţară;

-conducătorii mijloacelor de transport să se asigure că au documentele necesare pentru autovehicul: permisul de conducere valabil și corespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus, certificatul de înmatriculare și dovada inspecției tehnice periodice;

-pentru bunurile deţinute (altele decât cele de uz personal), să se păstreze documentele de provenienţă şi să se respecte prevederile legislaţiei vamale din România;

-documentarea, în prealabil, la reprezentanţele diplomatice din România ale statelor în care se călătoreşte, cu privire la condiţiile particulare de intrare şi şedere;

-având în vedere creşterea considerabilă a traficului în perioada estivală inclusiv pe aeroporturile internaţionale, recomandăm pasagerilor să se prezinte la aeroport în intervalul de timp indicat de companiile de zbor şi de administraţia aeroporturilor și nu în ultimul rând, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic On-line, de pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o estimare a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Alte articole: Atenție! Trafic restricționat pe autostrada A3 București – Ploiești