- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Traficul feroviar este închis în Gara de Nord. Totul se întâmplă din cauza unui deranjament la linia de contact

27 Jun, 19:57 • Lupu Alexandra
Atenție, români! Traficul feroviar în Gara de Nord este închis din cauza unui deranjament la linia de contact.
Traficul feroviar este închis în Gara de Nord. Totul se întâmplă din cauza unui deranjament la linia de contact

Avertisment pentru români! Traficul feroviar este îngreunat în gara de Nord din Bucureşti. Totul se întâmplă după ce o locomotivă a rupt pantograful, în zona Podului Grant, informează antena3.ro.

Traficul feroviar este închis în Gara de Nord

Marți după-amiază, traficul feroviar în Gara de Nord este închis, din cauza unui deranjament produs la linia de contact de o locomotivă a CFR Călători, care a rupt pantograful la ieșirea din Depou, pentru remorcarea trenului IR 1996, în zona Podului Grant. Potrivit CFR SA, la ora transmiterii știrii, trenurile IC 551, garat pe linia 14 și IR 1996, la linia 13 sunt în așteptare pentru reînscriere în circulație.

Citește și despre următorul subiect: Reguli majore pentru șoferi! Gestul în trafic care este sancționat cu până la 725 de lei și suspendarea permisului pe loc

„Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar în Gara de Nord este închis, la această oră, pe liniile de la 9 la 14, din cauza unui deranjament produs la linia de contact de o locomotivă a CFR CĂLĂTORI, care la ieșirea din Depou, pentru remorcarea trenului IR 1996, a rupt pantograful, în zona Podului Grant.

Se circulă în acest moment doar pe liniile 1 – 8, iar în așteptare pentru reînscriere în circulație sunt trenurile IC 551, garat pe linia 14 și IR 1996, la linia 13. Se va interveni cu drezina pantograf, sosită din Chitila, pentru remediere deranjament la linia de contact și asigurarea pantografului locomotivei”, se arată într-un comunicat al CFR Călători.

Gara de Nord
Gara de Nord

Trenurile au înregistrat întârzieri și de peste o oră, conform digi24.ro. Sunt mai multe trenuri care au zeci de minute întârziere, fie la plecare, fie la sosirea în Gara de Nord. Ar fi afectate toate liniile de la linia 9 la 14, din cauza acestui incident. Inspectorii ANPC au vizitat Gara de Nord în luna iulie 2022, atunci când au constatat foarte multe nereguli. În cazul de față, amenzile ar fi inutile, pentru că ele ar fi achitate oricum de românii care plătesc taxe. Reprezentanții ANPC au avertizat că neregulile identificate trebuie rezolvate în regim de urgență.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Cod rutier 2023. Rămâi pe loc fără permisul de conducere timp de 90 de zile dacă faci asta în trafic. Amenzile ajung la 2900 de lei