- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Traiul românilor, din ce în ce mai greu de dus. Energia electrică, gazul și apa caldă s-au scumpit cu 60% în doar un an

06 Apr, 08:22 • Bumbeneci Diana
Românii cu venituri mici abia dacă se mai pot descurca din cauza facturilor. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze și apă caldă s-au scumpit cu 60% într-un an, arată un nou raport îngrijorător.
Traiul românilor, din ce în ce mai greu de dus. Energia electrică, gazul și apa caldă s-au scumpit cu 60% în doar un an

România are un trai din ce în ce mai greu. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze și apă caldă s-au scumpit cu 60% într-un an, anunță Profit.

Producția de energie, gaz și apă, la un nou prag record

Potrivit sursei citate, luna februarie 2023, comparativ cu luna februarie 2022, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 21,6%. Datele au fost prezentate de membrii Institutului Național de Statistică.

În luna februarie 2023, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au scăzut cu 0,3% faţă de luna ianuarie 2023.

gaz
gaz

În luna februarie față de aceeași lună a anului trecut, prețurile cu producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au crescut cu aproape 60%, înregistrând cel mai mare avans între grupele monitorizate de INS.

Indicele prețurilor producției pentrudistribuţia apei; salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare a crescut cu 23,55%. Industria alimentară a înregistrat un plus de 22%.

Citește și: Mitropolia Moldovei a introdus sistemul de pomelnice online. Cum trebuie să completeze enoriașii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult