- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Transfăgărășanul va fi modernizat. Care sunt cele trei firme înscrise la licitații

07 Aug, 09:40 • Stefan Simion
Vești bune pentru turiștii români și străini. Transfăgărășanul se modernizează. Trei companii autohtone s-au înscris deja la licitație. 
Transfăgărășanul va fi modernizat. Care sunt cele trei firme înscrise la licitații

Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastrcturii Rutiere (CNAIR), a anunțat mobilizare masivă pe Transfăgărășan.

Trei companii s-au înscris deja pentru realizarea studiului de fezabilitate în vederea realizării lucrărilor de modernizare pentru sectorul cuprins între kilometrul 104 și kilometrul 130 + 800: Rutier Conex XXL SRL, Specialist Consulting SRL și Total Business Land SRL, scrie Transilvania Business.

„Contractul prevede adoptarea unor soluții tehnice corespunzătoare pentru ca circulația să fie deschisă pe o perioadă cât mai lungă a anului pe secțiunea dintre Piscul Negru și Cabana Bâlea Cascadă”, a declarat directorul Cristian Pistol.

Contractul are o valoare estimată de 10,14 milioane de lei fără TVA.

Durata contractului de proiectare este de 12 luni, dintre care nouă luni pentru elaborarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții.

Comisia de Evaluare va analiza ofertele și va desemna câștigătorul.

Care sunt firmele înscrise pentru a efectua lucrările de pe Transfăgărășan

Rutier Conex XXL SRL este o companie din Bacău, deținută de Iulian Mata și Dana Pădurariu. Principalele domenii de activitate ale firmei sunt inginerie și consultanță tehnică. În 2022, compania a înregistrat o cifră e afaceri de 4,8 milioane de lei și un profit net de 2,8 milioane de lei.

Specialist Consulting SRL este o companie din București, deținută de Romică Cezar Șerban, care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 13,9 milioane de lei. cu un profit net de 288 de mii de lei.

Total Business Land SRL este o companie din Alba-Iulia, gestionată de către Marius Traian Todor, deținută de un grup de opt asociați. Cifra de afaceri a companiei pentru anul trecut a fost de 49,4 milioane de lei. Profitul net a fost de 10,8 milioane de lei.

Transfăgărășanul, renumit pentru peisajele sale superbe, a fost construit pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, în perioada 1970-1974.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult