- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Încă un drum de mare viteză în România. Vești bune de la CNAIR pentru cetățeni: „Lucrările au ajuns la 95%”

02 Aug, 20:00 • Stefan Simion
Vești bune pentru români, legate de dezvoltarea infrastructurii rutiere a țării. Licitația pentru execuția unui nou drum de mare viteză va fi lansată în prima jumătate a anului 2024. 
Încă un drum de mare viteză în România. Vești bune de la CNAIR pentru cetățeni: „Lucrările au ajuns la 95%

Dorinel Umbrărescu și adversarii săi urmăresc cu atenție noile potențiale lucrări de infrastructură, pentru dezvoltarea României.

Licitația pentru execuția Drumul Expres Craiova-Târgu Jiu, care va avea 110 de kilometri lungime, va fi lansată în prima jumătate a anului 2024, după zece acte adiționale de prelungire, a asigurat directorul CNAIR, Cristian Pistol. Forajele pe care le realizează Geostud au ajuns la 95%.

,,Investigațiile geotehnice necesare elaborării Studiului de Fezabilitate pentru drumul de mare viteză Craiova -Târgu Jiu au ajuns la un stadiu de 95%! DX Craiova-Târgu Jiu va avea o lungime de aproximativ 110 km și va fi compus din sectorul de Autostradă Craiova-Filiași (47,4 km) și sectorul de drum expres Filiași-Târgu Jiu (62,6 km). În prezent, termenele asumate de prestator sunt următoarele:

– Finalizare studiul geotehnic: 25.09.2023
– Obținerea Acordului de Mediu: octombrie 2023
– Finalizare SF: 17.11.2023 Dacă prestatorul respectă termenele asumate, în primul semestru al anului #2024 va fi elaborată documentația tehnică și lansată licitația pentru execuția lucrărilor”, a declarat Cristian Pistol.

Contractul pentru Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic DEx Craiova-Târgu Jiu a fost smenat pentru 20 de milioane lei, iar finanțarea europeană este de 18 milioane lei, a mai precizat sursa citată.

Ce drumuri vor fi gata în 2023

În ceea ce privește drumurile de mare viteză care vor fi gata în 2023, site-ul România TV a publicat lista. Printre ele se numără:

1. Autostrada Transilvania (Nușfalău – Suplacu de Barcău) – 13,55 km.

2. Autostrada Transilvania (Chețani – Câmpia Turzii) – 15,70 km.

3. Autostrada A0 – Lotul 2 Sud (Vidra – Bragadiru) – 16,30 km.

4. Autostrada A0 – Lotul 2 Nord (Corbeanca – Afumați) – 19 km.

5. Drum expres Craiova – Pitești – Tronsonul 3 (Valea Mare – Colonești) – 31,75 km.

6. Drum Expres legătura Oradea – A3 (Autostrada Transilvania) – 19 km.

Vezi pe România TV stadiul lucrărilor. 

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult