- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Tranzacție importantă pe piața de telefonie! Cine va cumpăra marea companie Telekom România?

21 Nov, 13:15 • Fundeanu Madalina
Telekom România se vinde integral. Grupul elen OTE anunţă că a avut negocieri cu Quantum Projects Group pentru vânzarea companiei.
Tranzacție importantă pe piața de telefonie! Cine va cumpăra marea companie Telekom România?

Grupul elen OTE anunţă că a avut negocieri cu Quantum Projects Group, controlat de Adrian Tomşa, proprietarul grupului Clever Media, pentru vânzarea integrală a Telekom Romania Mobile, potrivit celor transmise de profit.ro.

Telekom Romania Mobile se vinde!

Părţile au semnat un Memorandum de Înţelegere, pentru a facilita acest proces, documentele fiind depuse spre aprobare la autorităţile române competente, relatează Profit.ro.

Acţionarul majoritar al companiei de telefonie este grupul elen OTE. La rândul său, grupul OTE este deţinut în proporţie de 46% de grupul german Deutsche Telekom.

Te-ar putea interesa și: Cu cât se vinde în 2023 un Nokia 3310, telefonul vedetă al începutului anilor 2000

Telekom
Telekom

„Hellenic Telecommunications Organization S.A. („OTE S.A.” sau „Compania”), ca răspuns la solicitarea Comisiei Elene a Pieței de Capital, anunță următoarele cu privire la potențiala cedare a filialei sale 100% Telekom Romania Mobile (TKRM):

1) În ultimii ani, OTE s-a străduit în mod constant să îmbunătățească performanța TKRM în timp ce a explorat opțiuni strategice, pentru a-și asigura creșterea pe termen lung.

În acest context, OTE a purtat negocieri cu Quantum Projects Group, controlat de domnul Adrian Tomșa, proprietarul majorului grup media românesc Clever Media, cu privire la interesul acestuia din urmă de a achiziţiona TKRM. Părțile au semnat un Memorandum de Înțelegere, pentru a facilita acest proces și s-au depus spre aprobare la autoritățile române competente.

2) În conformitate cu toată legislația și reglementările aplicabile, OTE va face toate anunțurile necesare comunității de investitori, dacă și atunci când este cazul”, se arată în informarea companiei elene.

Omul de afaceri menționat este Adrian Tomșa, proprietarul Clever Media, o companie care deține posturile de televiziune Look, Prima TV, Agro TV și Profit TV.

Telekom Romania Mobile Communications S.A. este o firmă de telefonie mobilă care activează în România sub brandul comun Telekom.ro. Această companie este deținută de OTE, care, la rândul său, este subsidiară a Deutsche Telekom. La momentul din iulie 2021, compania avea 3,5 milioane de abonați și o cotă de piață de 15%.

Începând cu anul 2014 și până în 2021, rețeaua de telefonie a funcționat în parteneriat cu Telekom Romania Communications, folosind aceeași marcă. Ambele companii erau în mare parte sub controlul OTE.

Vezi și: Două românce din Galați au făcut o descoperire incredibilă! Invenția lor ar putea fi folosită în viitor pentru construirea avioanelor şi maşinilor