- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Trei femei bulgare au fost prinse la pescuit ilegal în Marea Neagră. Ce au găsit autoritățile la bord

24 Mar, 15:05 • Constantin Cristina
Trei femei din Bulgaria au ieșit la pescuit în Marea Neagră. Acestea au fost prinse de autorități pescuind ilegal în zona economică a României, iar la bord au găsit calcan și rechin.
Trei femei bulgare au fost prinse la pescuit ilegal în Marea Neagră. Ce au găsit autoritățile la bord

Trei pescadoare bulgărești au fost prinse pescuind ilegal în zona economică exclusivă a României în Marea Neagră. La scurt timp, femeile au fost sesizate de autorități și au găsit la bordul acestora calcan și rechin. Ancheta este în continuă desfășurare în Portul Constanța, a anunțat ziare.com.

Citește și: Amendă de 10.000 de lei și 170 de kilograme de pește confiscat de la un comerciant din Teleorman

Trei femei din Bulgaria au pescuit ilegal în Marea Neagră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat o acţiune comună împreună cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură din România şi Bulgaria, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

bulgarii au pescuit ilegal în Marea Neagră
bulgarii au pescuit ilegal în Marea Neagră

Astfel au fost identificate pe Marea Neagră, la 100 km distanță de Mamaia, trei femei bulgare, fiind interceptate de către nava MAI 0201, sub coordonarea serviciului SCOMAR al Gărzii de Coastă.

„În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acestea utilizau unelte de pescuit neautorizate şi pescuiau în perioada de prohibiţie. A fost identificată şi o cantitate de peşte la bordul navelor, calcan şi rechin. Pe cele trei pescadoare se aflau, în total, zece membri de echipaj, cetăţeni bulgari. Navele, împreună cu echipajele, uneltele de pescuit şi captura de peşte, au fost escortate în Portul Militar Constanţa pentru continuarea cercetărilor”, a transmis Garda de Coastă.

Cercetările sunt în desfăşurare, fiind coordonate de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, a informat sursa citată.

Alte articole: Șoferii pot primi amenzi de până la 2900 de lei! Poliția Locală poate scancționa persoanele care încalcă această regulă