- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Trucul „6 la 1”, metoda care te ajută să economisești bani atunci când faci cumpărături în supermarket

14 Mar, 10:57 • Bocioacă Bianca
Metoda care te ajută să salvezi bani la supermarket. Un bucătar din New York a devenit viral pe Tik Tok după ce a împărtășit metoda sa „6 la 1”.
Trucul „6 la 1”, metoda care te ajută să economisești bani atunci când faci cumpărături în supermarket

Will Coleman, un bucătar din New York, personalitate de televiziune și creator de conținut pe social media, a devenit viral pe Tik Tok după ce și-a împărătășit trucul „6 la 1” cu urmăritorii săi. El spune că metoda te ajută să petreci mai puțin timp în supermarket și să economisești bani.

„Petreceți mai puțin timp în magazinul alimentar și să păstrați mai mulți bani în buzunare. De asemenea, reduci risipa de alimente, deoarece nu cumperi ingrediente la întâmplare de care nu ai nevoie cu adevărat”, spune Coleman.

Citește și: La ce folosește cârligul de lângă mânerul căruciorului de cumpărături

„6 la 1”, trucul pe care trebuie să îl folosești în supermarket

Bucătarul celebru a postat inițial despre filosofia sa despre cumpărături în martie 2022.

„Personal, cheltuiam o mulțime de bani pe alimente, pe distracții cu prietenii și pe crearea de conținut”, a declarat Coleman, care susține că această metodă i-a schimbat viața.

Potrivit lui, această tehnică săptămânală face cumpărăturile mai eficiente și mai accesibile și vă permite să adăugați mai multă varietate, prospețime și o direcție meniului dumneavoastră. Totodată, vă ajută să vă păstrați atenția adăugând în coș doar ceea ce aveți nevoie cu adevărat.

În ce constă metoda „6 la 1”: Căutați șase legume proaspete, congelate sau conservate, cinci fructe proaspete, congelate sau conservate, patru proteine, trei amidonuri, două sosuri și un mic „lux” la fiecare ieșire la supermarket.

Citește și: Ce este serviciul „buy now, pay later” din 2024, care a înlocuit tradiţionale „cumpărături pe caiet” din urmă cu un deceniu

Frances Largeman-Roth, un dietetician din New York, mamă a trei copii, a încercat metoda 6 la 1 și a stabilit că a funcționat. Ea spune că apreciază modul în care metoda oferă structură, dar permite flexbilitatea, cum ar fi optarea pentru marca magazinului în locul unei mărci cunoscute, sau înlocuirea unei proteine mai scumpe cu o alternativă mai prietenoasă cu portofelul. Aceasta a acordat puncte bonus pentru accentul pus pe fructe și legume.

„Schimbarea obiceiurilor alimentare ar putea să ne ajute să consumăm mai mulți nutrienți. În plus, flexibilitatea în cumpărături este ceea ce avem cu toții nevoie să facem dacă vrem să economisim bani. Avem cu toții nevoie să consumăm mai multe dintre acestea, așa că îmi plac prioritățile lui. Și cu siguranță poți face mai multe mese din patru proteine”, a declarat Largeman.

Stilul de cumpărături 6 la 1 necesită puțin planificarea meselor. Indiferent de buget, obiectivele nutriționale sau dimensiunea gospodăriei, „nu poți doar să ajungi la magazinul alimentar fără un plan și să crezi că 6 legume și 4 proteine te vor ajuta să treci prin săptămână”,a declarat Largeman-Roth.

„Acesta este conceput pentru a economisi puțină energie mentală și pentru a te determina să gătești și să mănânci mai mult acasă. În cele din urmă, vreau să fac un spectacol de televiziune în care să punem la încercare metoda 6-1 cu familii din întreaga lume”, a spus Coleman, potrivit cnn.com.