- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Turiștii revin în România! Câți străini au vizitat țara noastră în 2022 și prin ce locuri s-au plimbat! Creșteri spectaculoase în turism după pandemie!

03 Feb, 12:36 • Stefan Simion
Rezultate incredibile în turism în 2022. Față de 2021, a fost înregistrată o creștere de 21,8%, conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică.
Turiștii revin în România! Câți străini au vizitat țara noastră în 2022 și prin ce locuri s-au plimbat! Creșteri spectaculoase în turism după pandemie!

Institutul Național de Statistică aduce vești bune. România se bucură de rezultate incredibile în turism în 2022. Creșterea în anul menționat este de 21,8%, față de 2021, conform Stiripesurse.ro.

Rezultatele au adus un motiv de bucurie românilor, dar în mod special, antreprenorilor care sunt preocupați de structurile de primire turistică. Acestea sunt o dovadă a faptului că nu este totul pierdut, deși contextul pandemic a fost o adevărată încercare pentru agențiile de turism și nu numai.

Turiștii s-au întors în România!

România s-a bucurat dintotdeauna de rezultate incredibile din punct de vedere al turismului. Situația nu a fost la fel de bună în momentul în care a apărut contextul pandemic, din cauza tuturor restricțiilor care au fost implementate. Se pare că speranța nu este pierdută! Turiștii s-au întors în România după vremurile grele.

Te-ar putea interesa și: Turismul va dus la rang de lux. Ce planuri are un gigant francez pentru România. Deschide 5 hoteluri anul acesta

Datele analizate ne arată că au fost înregistrate 86% sosiri din partea turiștilor români și 14% din partea celor străini. 1,480 milioane de persoane au vizitat Bucureștiul, capitala fiind înregistrată cu cel mai mare număr de sosiri în 2022. Pe locul 2 se plasează Constanța, acolo unde au ajuns 1,253 milioane. Nici Brașovul nu este foarte departe, având un număr de 1,187 milioane. Dacă vorbim despre statistica înnoptărilor, putem spune că topul este altul.

turism
turism

Structurile de primire turistică au înregistrat că, printre persoanele care au ales să înnopteze, 14.2% erau străini, în timp ce 85.8% erau români. Constanța a fost orașul care a găzduit cel mai mare număr de turiști, mai exact, 4,106 milioane. Pe locul 2 se află București, înregistrând un număr de 2,937 milioane de persoane, iar ultimul loc este ocupat de Brașov, având un număr de 2,212 milioane.

Pe lângă datele oferite, putem completa informația spunând că turiștii români au avut o durată de ședere medie de 2,1 zile, în timp ce străinii se încadrau la 2,2 zile. Diferența nu este una mare, dar în comparație cu anii precedenți și cu toate efectele aduse de pandemie, putem spune că România a reușit să iasă în față în segmentul turistic.

Turism, clasament pe țări

Nu doar România s-a bucurat de succes în plan turistic în anul 2022. Se pare că mai există și alte țări care au reușit să revină cu forțe proaspete în acest domeniu. Germania a înregistrat cel mai mare număr de cazări, referindu-ne la 173,500 persoane. Israel se poziționează pe locul 2, cu 150.500 persoane, în timp ce Italia s-a putut bucura de un număr de 122.800 turiști.

Sosirile în apartamente sau camere de închiriat

Pe lângă datele analizate din cadrul structurilor de primire a turiștilor, putem spune că România se bucură de rezultate excelente și în privința numărului de persoane care au ales să închirieze un apartament sau camere speciale. 1,056 persoane au fost înregistrate în acest sens. Aceste informații reflectă o creștere cu 40% în 2022 față de 2021, atunci când segmentul turistic nu era atât de stabil.

92,5% dintre persoanele care au închiriat un apartament sau o cameră erau români, în timp ce 7,5% dintre ele erau străini. Există inclusiv un top al județelor în acest sens! Constanța se află în fruntea listei, înregistrând 201,400 persoane, în timp ce Brașovul ocupă locul 2 (182,100 persoane) și Bucureștiul locul 3 (150,900).

Vezi și: Hotelurile de 5 stele apar ca ciupercile după ploaie. Turismul românesc ridicat la rang de lux de către 10 antreprenori locali din Brăila, Tulcea, Hunedoara sau Târgu-Jiu

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult