- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ucraina nu se lasă! Urmează şi alte atacuri asupra unor ţinte de pe teritoriul Rusiei

13 Dec, 09:20 • Cassano Sabrina
Surse de la Pentagon au precizat că dacă Rusia va urma sa atace Ucraina așa cum o fac acum ,muniția modernă a Moscovei s-ar putea epuiza la începutul anului următor. Ucraina însă nu se lasă și avertizează că vor urma și alte atacuri pe teritoriul Rusiei.
Ucraina nu se lasă! Urmează şi alte atacuri asupra unor ţinte de pe teritoriul Rusiei

Ucraina nu se lasă doborâtă și e gata să lupte până la capăt. Un oficial din Consiliul de Securitate avertizează că vor urma şi alte atacuri asupra unor ţinte de pe teritoriu rus.

Ucraina nu se lasă! Urmează şi alte atacuri asupra unor ţinte de pe teritoriul Rusiei

Afirmația făcută de oficialul din Consiliul de Securitate vine după ce în urmă cu doar o săptămână țara vecină a lovit cu drone două baze aeriene din Rusia.

Oamenii din Ucraina se tem că nu vor reuși să facă față acestei ierni fără să aibă curent, căldură sau apă.

„E umezeală peste tot la noi în apartament, din cauza condensului. Sunt 14-15 grade înăuntru. Așa că e ceva mai confortabil în mașină, puțin mai cald…”, a povestit un tânăr conform PRO TV.

Cu toate că în urmă cu o lună Hersonul era eliberat, oamenii au uitat de bucurie și asta pentru că se uită cu groază la iarna care-i așteaptă.

‘Da, rușii au ieșit din orașul Herson, dar nu s-au dus prea departe. Sunt pe cealaltă parte a acelui mal și folosesc poziția de acolo pentru a trage în interiorul orașului, zilnic”, a declarat Deborah Haynes, Sky News.

Citește și : Milioane de români, afectați de o alertă de călătorie, anunță MAE!

Conform oficialilor de la Kiev, toate hidrocentralele şi termocentralele au fost atinse de bombele rușilor, iar 40% din reţeaua de înaltă tensiune a fost avariată.

„Dronele sinucigașe iraniene joacă un rol cheie în abilitatea Moscovei de a ataca infrastructura energetică ucraineană, provocând întreruperi masive de curent, cum este cea de aici. După cum afirmă Marea Britanie, rușii au primit cel mai probabil noi loturi de drone de la Tehera”, a mai povestit Deborah Haynes.

Citește și : Reprezentantul statului în Petrom, Răzvan Nicolescu: „Statul român trebuie să rămână un acționar implicat. Petrom a fost, este și va rămâne un brand românesc, indiferent de acționari”

Într-o videoconferință cu liderii din G7, președintele Zelenski a spus că există o singură posibilitate pentru pace.

”(Sărbătorile) sunt momentul în care oamenii normali se gândesc la pace, nu la agresiune. Îi propun Rusiei să încerce măcar să demonstreze că este capabilă să renunțe la agresiune. Ar fi corect să înceapă retragerea trupelor rusești de pe teritoriul recunoscut al Ucrainei până de Crăciun. Dacă Rusia își retrage trupele din Ucraina, atunci va fi asigurată o încetare a ostilităților”, a declarat Volodimir Zelenski.

Purtătorul de cuvâmt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a menționat că Vladimir Putin nu va mai susține conferința de presă maraton. Înainte de a începe războiul, Putin a vorbit în fața a sute de jurnaliști timp de patru ore.