Știri interne

Uimitor. O parcare din București costă doar 50 de bani. Cum este posibil acest lucru

08 Nov, 20:15 • Bumbeneci Diana
O parcare publică din București costă doar 50 de bani. Comparativ cu alte zone din București, această parcare este cea mai ieftină zonă destinată mașinilor.
Uimitor. O parcare din București costă doar 50 de bani. Cum este posibil acest lucru

În București există parcarea publică unde ora costă doar 50 de bani. Mai exact, șoferii au de achitat 1 leu pentru două ore de parcare. Tariful se aplică începând de azi, 8 noiembrie 2022.

Parcare din București la doar 50 de bani

În acest context, Mobilitate Urbană Sector 4 îi anunță pe șoferi că au fost create noi locuri publice de parcare pe Strada Constantin Bosianu și Strada Secerei. În acest sens, începând de marți, 8 noiembrie, cele 51 de locuri de parcare care au fost amenajate pe Strada Constantin Bosianu intră în regim de parcare publică cu plată. Tariful pentru ocuparea unui loc este de 1 leu pentru două ore, în intervalul orar 8:00-18:00 (Zona Verde).

Ai mai putea citi: BNR se așteaptă la scăderea inflației sub 10% în 2024

Uimitor. O parcare din București costă doar 50 de bani
Uimitor. O parcare din București costă doar 50 de bani

De altfel, începând de astăzi, 8 noiembrie, intră în regim de parcare publică cu plată și locurile amenajate pe Strada Secerei. Cele 45 de noi locuri se încadrează, de asemenea, în Zona Verde.

Mai mult, conform sursei citate, Strada Constantin Bosianu, cât și pe Strada Secerei, șoferii vor putea ocupa locurile de parcare și pe bază de abonament. Un astfel de abonament ajunge la suma de 60 lei/lună (cu TVA inclus), nefracționabil. Abonamentele pentru parcare sunt valabile doar în cursul lunii în care au fost cumpărate, expirând în prima zi lunii următoare.

Noi locuri de parcare de reședință

La începutul lunii noiembrie, cei de la Mobilitate Urbană Sector 4 au anunțat că, în urma lucrărilor de reabilitare și reamenajare a fost posibilă crearea de noi locuri de parcare de reședință în zonele următoare:

  • Strada Grădiștea, între străzile Reșița și Uioara, simbol NT164 – 61 locuri de parcare de reședință;
  • Strada Uioara, simbol NT083 – 20 locuri și simbol NT084 – 22 locuri de parcare de reședință;
  • Strada Coștila, simbol NT085 – 23 locuri de parcare de reședință;
  • Strada Ucea, între Strada Coștila și Aleea Ucea, simbol NT123 – 10 locuri de parcare de reședință;
  • Pentru simbolul 8806 au fost create 25 de noi locuri de parcare de reședință.
  • Acestea au devenit disponibile în platformă începând de miercuri, 2 noiembrie.

„De reținut este faptul că sistemul informatic va prelua cu prioritate, în ordinea cronologică a depunerilor, solicitările aflate în așteptare. Astfel, locurile de parcare de reședință preluate de fluxul solicitărilor în așteptare nu vor fi disponibile”, transmite Mobilitate Urbană Sector 4 într-o postare pe Facebook.

Ai mai putea citi și: Sume istorice pentru alungarea urșilor de lângă comuna Ciugud

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult