- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ultimă oră: Marcel Ciolacu, prezent de urgență la MAI și MJ. Proteste de amploare riscă să izbucnească în România

23 Jan, 11:21 • Bumbeneci Diana
Marcel Ciolacu poartă astăzi discuții cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, precum și cu cei din Ministerul Justiției. Angajații din cele două instituții publice sunt gata de proteste masive.
Ultimă oră: Marcel Ciolacu, prezent de urgență la MAI și MJ. Proteste de amploare riscă să izbucnească în România

Premierul Marcel Ciolacu va merge, în cursul zilei de azi, la Ministerul Afacerilor Interne şi la Ministerul Justiţiei, unde ar urma să aibă întâlniri cu reprezentanţi ai sindicatelor din poliţie şi din penitenciare, au precizat pentru Agerpres  surse guvernamentale.

Marcel Ciolacu, prezent de urgență la MAI și MJ

Conform surselor, şeful Executivului se va afla în jurul orei 11,00 la MAI, urmând ca la ora 13,00 să fie prezent la MJ.

Într-un comunicat din 13 ianuarie, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a anunţat că ia în calcul declanşarea protestelor în penitenciare, deoarece Guvernul întârzie nejustificat aplicarea legii salarizării unitare şi „fură în formă continuată din buzunarele poliţiştilor, militarilor şi poliţiştilor de penitenciare”.

UPDATE 13.45

Premierul Marcel Ciolacu le dă dreptate fermierilor și transportatorilor care protestează. Șeful Guvernului spune că e nevoie de discuții mai aplicate și consideră că multe din revendicări sunt juste.
Ciolacu spune că nu vrea să comenteze ipoteza unor ramificații politice

„Știu că transportatorii au astăzi întâlnire cu domnul Grindeanu. Știu că domnul Barbu a avut ieri întâlnire cu fermierii de la Bihor, Cluj. Eu nu cred nimic. Cred că este o lispă de dialog mai aplicată, nu sunt niște revendicări spectaculoase. Nu mai sunt câștigurile care au fost acum doi ani. Producția agricolă se vinde mai ieftin, marfa se scumpă mai scump. Investițiile pe care mi le doresc eu pe partea de Agricultură durează mai mult timp. Prin dialog. Nu a cerut nimeni demisia comisarului european. Domnul ministru a spus clar, dacă nu suntem în stare niciunu, ne dăm cu toții demisia în frunte cu comisarul european”, a declarat Ciolacu după discuțiile avute cu Cătălin Predoiu la MAI.

Știrea este în curs de actualizare

Ai mai putea citi și: Incredibil! Cum a ajuns un tânăr să câștige 10.000 de lire sterline pe lună ca zidar

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult