- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ULTIMĂ ORĂ! Românii își iau adio de la voucherele de 1.400 de lei de la UE

09 Jun, 21:24 • Constantin Cristina
Românii pierd ajutorul de la UE în ceea ce privește cardurile de energie plătite de anul viitor.
ULTIMĂ ORĂ! Românii își iau adio de la voucherele de 1.400 de lei de la UE

Informația momentului! Adio bani de la UE. Românii nu vor mai beneficia de voucherele de 1.400 de lei pentru plata la energie, a transmis observatornews.ro.

Citește și: Tabloul sărăciei. Câți români au plătit facturile cu cardurile de energie. MIPE a publicat datele oficiale

ULTIMĂ ORĂ! Românii își iau adio de la voucherele de 1.400 de lei de la UE

Cardurile de energie plătite din bani europeni dispar de anul viitor, a anunțat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș. Anunțul de ultimă oră a fost făcut, după ce Uniunea Europeană a decis să nu mai prelungească ajutoarele pentru români privind plata facturilor la energie.

Sumele de care beneficiau românii vulnerabili erau vouchere în valoare de 1.400 de lei. Prima tranșă a intrat în luna februarie, iar a doua în toamnă. De acest sprijin beneficiază în acest moment de peste 4 milioane de beneficiari, care începând de anul viitor nu le vor mai primi.

vouchere energie
vouchere energie

„Sunt deja două luni de când am început implementarea programului de sprijin pentru plata facturilor la energie și am atins pragul de două milioane de familii care au achitat facturi din sumele virate pe carduri. Mai mult de o treime din beneficiari au făcut plăți fără să se deplaseze de la domiciliu în acest scop, fie pentru că au folosit platforma online de plată oferită de Poșta Română, fie pentru că au solicitat factorul poștal la domiciliu și au achitat cu sprijinul acestuia.

Faptul că au existat aceste trei variante de plată, dintre care două permit plata de acasă, este cu adevărat o reușită. Reamintesc tuturor posesorilor de carduri de energie că mai au la dispoziție două luni pentru a utiliza banii aferenți primei tranșe.

De asemenea, pentru a extinde și simplifica sprijinul acordat, am finalizat proiectul de act normativ prin care se prevede compensarea prețului pentru mai multe tipuri de energie decât cele prevăzute acum: energie electrică, energie termică furnizată în regim centralizat, gaze, butelie, butan, lemn de foc, rumeguș, cărbune, păcură, peleţi, brichete, combustibili lichizi sau solizi şi orice alte materiale de încălzire care pot fi utilizate la încălzirea locuințelor. Mai mult, avem în plan să permitem și achitarea de facturi mai vechi și să extindem termenul până la februarie 2022”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Alte articole: Guvernul anulează cardurile de energie! Românii pierd dreptul la ajutor dacă nu respectă condițiile