- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ultimii 45 km de șină veche de tramvai din Capitală, suspendați! Licitația a fost contestată la CNSC/PMB

22 Mar, 19:42 • Constantin Cristina
Licitația pentru repararea ultimilor 45 km de șină de tramvai din Capitală a fost contestată la CNSC. Se așteaptă noi oferte pentru licitație până miercuri, 22 martie.
Ultimii 45 km de șină veche de tramvai din Capitală, suspendați! Licitația a fost contestată la CNSC/PMB

Mega licitația pentru modernizarea liniilor de tramvai din București a fost contestată la CNSC/PMB și sunt așteptate miercuri, 22 martie, oferte pentru 45 de km de șină veche de tramvai, a informat economedia.ro.

Citește și: În timp ce sărăcia afectează un număr mare de români, senatorii sunt pregătiți să cumpere limuzine de peste 1 milion de euro. Acestea vor fi dotate cu volan din piele și scaune încălzite

Mega licitația, contestată la CNSC/PMB

Pentru licitație este acordată suma de 1,9 miliarde de lei pentru repararea ultimilor 45 km de șină de tramvai din Capitală. Contestația a fost depusă la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, de către o firmă din Sibiu, în care Proiect Consult a cerut luni, suspendarea procedurii de achiziție până la găsirea unei soluții. Miercuri este termenul limită în care se mai pot deschide oferte pentru licitația PMB pentru 15 loturi proiectare și execuție.

Contestația firmei din Sibiu la licitația PMB

licitația a fost contestată
licitația a fost contestată

Contractul cu Lotul 1 este cel mai mare contract din cele 15 loturi, cu o lungime de 18 km și o valoare de 745 milioane de lei. Lotul 1 cuprinde bulevardele Pallady, 1 Decembrie 1918, Basarabia, calea Călărașilor și Corneliu Coposu.

Următorul contract pe listă ca valoare ar fi Lotul 4 cu 7 km pe calea Griviței, Ion Mihalache și Bulevardul Bucureștii Noi.

„Continuăm investițiile în modernizarea infrastructurii de transport public și în acest an. Peste 2 miliarde de lei sunt alocate pentru lucrări de modernizare a șinelor de tramvai, iar alte 300 milioane de lei au fost deja alocate STB pentru lucrări de modernizare a flotei de transport. Astăzi se deschid ofertele depuse de câteva mari consorții în construcții, la licitația organizată de Primăria Capitalei pentru modernizarea șinelor de tramvai.

Este vorba despre lucrări de reabilitare a aproximativ 50 km de cale de rulare a tramvaielor. Distinct de acest proiect de investiții, STB va începe lucrările de modernizare a liniei 5, pe Bd. Barbu Văcărescu, tronsonul cuprins între Bd Aerogării și Șoseaua Ștefan cel Mare. După desemnarea câștigătorilor vor începe lucrările de proiectare (șase luni) iar apoi execuția (maxim 12 luni). Proiectul de investiții este împărțit în 15 loturi și va rezolva probleme din zone precum Lizeanu, Bd. Barbu Văcărescu, Calea Călărași și Bd. Pache Protopopescu Important ! Pe noile tronsoane modernizate vor circula numai tramvaie noi!”, a declarat Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei.

Liniile de tramvai care vor fi reabilitate fac parte din zonele importante ale orașului și prezintă puncte destul de aglomerate, cum ar fi: Bd. Th. Pallady, Bd. 1 Decembrie 1918, Bd. Basarabia, Calea Călărașilor, Bd. Corneliu Coposu, Bd. Pache Protopopescu, str. Traian, str. Grigore Cobălcescu, Bd. Gloriei, str. Vasile Lascăr, Lizeanu, bd. Lacul Tei, șos. Petricani, bd. Dimitrie Pompeiu, bd. Mărășești, bd. Expoziției, bd. Camil Ressu, Bd. Barbu Văcărescu, Bd. Bucureștii Noi, Calea Griviței, Bd. Ion Mihalache, Bd. Chișinău, etc, a menționat sursa citată.

Alte articole: Prețul incredibil cu care se vinde lucrarea lui David Hockney! Pastelul celui mai apreciat pictor în viață din Marea Britanie