- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

În timp ce sărăcia afectează un număr mare de români, senatorii sunt pregătiți să cumpere limuzine de peste 1 milion de euro. Acestea vor fi dotate cu volan din piele și scaune încălzite

06 Mar, 18:46 • Lupu Alexandra
Românii sunt afectați pe capete de sărăcie, iar în tot acest timp, senatorii au de gând să cumpere limuzine de peste un milion de euro. Iată care sunt condițiile pe care autoturismele trebuie să le îndeplinească pentru a fi achiziționate.
În timp ce sărăcia afectează un număr mare de români, senatorii sunt pregătiți să cumpere limuzine de peste 1 milion de euro. Acestea vor fi dotate cu volan din piele și scaune încălzite

Românii se afundă în sărăcie și datorii, iar în tot acest timp, senatorii sunt pregătiți să plătească peste un milion de euro pentru limuzine, susține ziare.com. Primele informații arată că 22 astfel de autoturisme vor fi achiziționate, iar reprezentanții vor beneficia de dotările de lux ale acestora.

Românii mor de foame, iar senatorii își cumpără limuzine

Situația precară din România nu este un secret. Cetățenii se confruntă cu datorii și ajung să trăiască în sărăcie, iar în tot acest timp, Senatul a decis să cumpere 22 limuzine, a căror valoare depășește suma de 1 milion de euro. Noile autoturisme trebuie să aibă dotări de lux, de care reprezentanții se vor bucura ulterior.

În parcul auto al Senatului există 40 de mașini de tip limuzină până la ora actuală. Noile autoturisme pe care reprezentanții au de gând să le cumpere trebuie să aibă scaune încălzite, pachetul destinat fumătorilor și volan din piele. Pe lângă elementele menționate, sunt luate în considerare și alte condiții fundamentale, fără de care mașinile nu vor putea ajunge în posesia senatorilor: puterea motorului să nu fie mai mică de 250 cai putere, și la fel de bine, anul de fabricație trebuie să fie 2023. Cutia de viteze trebuie să fie automată, cu cel puțin 6 trepte, iar bineînțeles, autoturismele trebuie să aibă tracțiune integrală. Tipul de combustibil folosit va fi benzina, iar consumul mixt trebuie să fie de cel mult 10 litri/100km.

Vezi și: Senatul a votat! O anumită categorie de persoane poate ieși mai devreme la pensie

Senatorii din România, investiție de peste un milion de euro pentru limuzine
Senatorii din România, investiție de peste un milion de euro pentru limuzine

Senatorii așteaptă oferte din partea reprezentanților auto până la data de 6 aprilie, iar ulterior, după ce contractele și înțelegerile sunt semnate, mașinile trebuie să fie livrate în cel mult 150 zile. Secretarul general al instituției a menționat că, pe parcursul anului trecut, 20 autoturisme au fost înlocuite. Mario Oprea speră la schimbarea și celorlalte mașini din parcul auto, în urma acestei licitații publice.

„În parcul auto al Senatului sunt 40 de autoturisme, produse în 2007.Anul trecut am înlocuit 20 de automobile și sperăm că, în urma acestei licitații publice, vom reuși să le înlocuim și pe celelalte”, susține Oprea.

Citește și despre următorul subiect: Jocurile de noroc vor fi duse departe de ochii copiilor. Senatorul care duce sălile de noroc la marginile orașelor. Era și timpul să se întâmple