- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un afacerist român ia măsuri drastice după respingerea României în Schengen: „Nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firma cu acționariat austriac”

08 Dec, 23:14 • Claudia Simion
Voicu Vușcan, administratorul companiei Elit SRL Cugir, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România, a transmis că nu va mai prelungi niciun contract cu vreo firmă cu acționariat austriac.
Un afacerist român ia măsuri drastice după respingerea României în Schengen: Nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firma cu acționariat austriac

Omul de afaceri speră că „această palmă va reuși să ne trezească, să nu mai fim acel popor de tâmpiți”.

„După ziua de astăzi, nu îmi va fi dor de Viena, de ski în Austria, de OMV, Petrom, Omniasig, Raiffaisen, BCR, Pfanner, Atomic, Fischer, Frey Wille, Julius Meinl, Humanic, Red Bull, Swarovski. Am fost buni 30 de ani să plătim dobânzi băncilor austriece, să le dăm pe nimic petrol, gaze și păduri, să cheltuim la Parndorf și ski în Austria. De la 1 ianuarie, nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firma cu acționariat austriac. Poate această palmă, pe care o luăm azi, va reuși să ne trezească, și să nu mai fim acel popor de tâmpiți, despre care vorbea Petre Țuțea”, a declarat omul de afaceri din județul Alba.

Citește și Reacția Ministrului de Interne, Lucian Bode, după eșecul Schengen: ”România nu poate fi sancţionată nemeritat”

În opinia lui Voicu Vușcan, dacă ne simțim mândri că suntem români, e momentul să întoarcem foaia și să lovim cu armele pe care le avem

”În Schengen sau în afara lui, pentru majoritatea dintre noi nu contează prea mult, nu ne schimbă viață în niciun fel, dar dacă ne simțim mândri că suntem români, este momentul să întoarcem foaia, și să lovim fiecare dintre noi, cu armele pe care le avem”, a completat managerul Elit.

Citește și Cât costă an de an lipsa României din Spațiul Schengen. Anunț de la Ministerul Economiei. Țara noastră, membru UE „cu jumătate de normă”

Aderarea României la spațiul Schengen, blocată din cauza votului Austriei

România, care așteaptă intrarea în Schengen de 11 ani, nu a intrat în spațiul european de liberă circulație nici de această dată, deși a avut sprijinul a 26 de state membre ale UE. Austria a reușit să blocheze decizia favorabilă în Consiliul JAI pentru aderarea la Schengen, fiind necesară unanimitate. Olanda i s-a alăturat, în condițiile în care se opune aderării Bulgariei, iar votul a fost dat „la pachet cu România”.