- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un Ajun de Crăciun problematic! Structurile MAI au intervenit și au reținut aproximativ 446 de permise de conducere!

25 Dec, 15:53 • Oprea Alina
Se pare că șoferii au întâmpinat probleme și în Ajun de Crăciun, iar polițiștii au reținut mai multe permise de conducere. Au fost acordate foarte multe amenzi!
Un Ajun de Crăciun problematic! Structurile MAI au intervenit și au reținut aproximativ 446 de permise de conducere!

Au fost reținute aproximativ 446 de permise auto de către polițiști în Ajunul Crăciunului. De asemenea, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 1,9 milioane de lei.

Ai putea fi interesat și de: Amenzile nu mai pot fi plătite la jumătate, în termen de 15 zile. Modificările se aplică și amenzilor rutiere

Amenzi colosale în Ajun de Crăciun

În cursul zilei de ieri, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență, menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră și supravegherea și controlul frontierei de stat.

amenzi circulație Craciun
amenzi circulație Craciun

Structurile MAI au intervenit în cazul a 4.992 evenimente, 3.373 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.619 circumscrise situațiilor de urgență.

Polițiștii rutieri au fost prezenți pe principalele artere de drum pentru a asigura fluidizarea circulației și pentru a preveni producerea unor evenimente grave. În cursul zilei de ieri, aceștia au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 446 permise (dintre care 74 pentru consum de alcool și 15 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au retras 207 certificate de înmatriculare.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 959 de posibile infracțiuni, peste 26% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică, aflate în executarea atribuțiilor de serviciu, au prins în flagrant 184 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 201 fapte penale.

În îndeplinirea misiunilor ce le revin, polițiștii și jandarmii au constatat 5.389 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 1,9 milioane de lei.

Pompierii au efectuat trei controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.000 lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.370 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 87 pentru stingerea de incendii și 6 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor acestora, au fost salvate 32 persoane.

La rândul lor, jandarmii montani au salvat 6 persoane aflate în situații critice, informații ce au fost furnizate de bugetul.ro.

Ai putea fi interesat și de: Amenzile auto, mai mari anul viitor. Cât va plăti un șofer care circulă cu ITP-ul expirat în 2024Amenzile auto, mai mari anul viitor. Cât va plăti un șofer care circulă cu ITP-ul expirat în 2024