- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un bărbat a fost prins în timp ce accesa ilegal mai multe conturi bancare, în Covasna. A fost cercetat și în SUA pentru acțiuni similare

29 Dec, 18:14 • Fundeanu Madalina
Bărbatul care a fost prins în flagrant în timp ce accesa ilegal mai multe conturi bancare, în Covasna. Acesta ar fi efectuat 7 tranzacții frauduloase, în valoare totală de 43.310 lei.
Un bărbat a fost prins în timp ce accesa ilegal mai multe conturi bancare, în Covasna. A fost cercetat și în SUA pentru acțiuni similare

Polițiștii din Covasna și Târgu-Secuiesc au prins în flagrant un bărbat de 43 de ani din Brașov, suspectat că ar fi accesat ilegal mai multe conturi bancare, relatează Antena 3 CNN.

Bărbat prins în flagrant în timp ce accesa ilegal mai multe conturi bancare, în Covasna

Bărbatul ar fi efectuat 7 tranzacții frauduloase, în valoare totală de 43.310 lei, la un stand de ridicare colete din Târgu Secuiesc, Covasna. Din datele polițiștilor, bărbatul ar fi ridicat 7 colete cu telefoane mobile comandate online pe 20 decembrie 2023.

În urma verificării mașinii folosite de el, au fost găsite alte 14 colete, cu un prejudiciu total de 100.000 de lei.

„La data de 22 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Covasna, alături de cei ai Poliției Municipiului Târgu-Secuiesc, în baza unor activități informativ-operative derulate într-un dosar penal aflat în cercetarea polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj”, transmite Serviciul de Investigații Criminale.

Ulterior, bărbatul a fost lăsat în custodia politiștilor din Cluj, în vederea documentării întregii activități infracționale a acestuia și continuării cercetărilor în cauză.

„La data de 23 decembrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au dispus reținerea pentru 24 de ore, ulterior, instanța dispunând arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

La data de 24 decembrie, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, a fost efectuată o percheziție domiciliară la locuința bărbatului, fiind identificate date de interes pentru soluționarea cauzei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos”, potrivit DIICOT.

Citește și: Atac cibernetic de proporții în Europa! O mare companie a fost atacată de hackeri, iar datele a mii de clienți au fost compromise

conturi bancare
conturi bancare

Bărbatul a fost cercetat în Statele Unite pentru fapte similare

Un rechizitoriu acuza trei cetățeni români de desfășurare a unei scheme elaborate de skimming ATM în mai multe orașe din Michigan, a anunțat procurorul Statelor Unite, Matthew Schneider.

Au obținut pașapoarte străine frauduloase și permise de conducere pentru a obține cazare, a înființa conturi bancare frauduloase, a transfera bani și a înființa conturi frauduloase la transportatorii de transport maritim interstatali privați sau comerciali.

Schema lor a inclus fabricarea de echipamente de fabricare a dispozitivelor de acces contrafăcute, denumite în mod obișnuit dispozitive de „skimming”.

Aceste dispozitive au fost instalate în interiorul bancomatelor pentru a capta numerele de cont bancar ale victimelor. În plus, inculpații au instalat mici camere ascunse împreună cu skimmerul pentru a capta numerele PIN ale victimelor.

Ulterior, autorii au recuperat dispozitivele de skimming și camerele ascunse și vor folosi datele capturate pentru a crea dispozitive de acces frauduloase sau modificate pe care le-au folosit, împreună cu PIN-urile victimelor, pentru a fura bani din conturile bancare prin bancomate.

Peste 90.000 de dolari în numerar au fost recuperați de la inculpați la arestarea lor și dintr-un apartament pe care l-au închiriat.

Vezi și: Taxa pe paragină în 2024. Proprietarii clădirilor vechi vor avea de achitat impozite uriașe