- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Atac cibernetic de proporții în Europa! O mare companie a fost atacată de hackeri, iar datele a mii de clienți au fost compromise

26 Dec, 22:44 • Fundeanu Madalina
EasyPark Group este compania care a fost victima unui atac cibernetic de proporții. Datele a mii de clienți au fost compromise.
Atac cibernetic de proporții în Europa! O mare companie a fost atacată de hackeri, iar datele a mii de clienți au fost compromise

Un atac cibernetic major a avut loc în Europa. Cel mai mare operator de aplicații de parcare a fost atacat de hackeri, iar datele clienților au fost compromise, potrivit informațiilor furnizate de capital.ro.

Atac cibernetic major în Europa

Hackerii au vizat cel mai mare operator de aplicații de parcare din Europa, compromițând datele clienților, inclusiv numere de telefon și informații despre cardurile de credit.

EasyPark Group, care deține platforme precum RingGo și ParkMobile, a raportat autorităților de reglementare din UE și Marea Britanie despre acest atac cibernetic, conform informațiilor transmise de The Guardian.

Informațiile sustrase includ numele clienților, numerele de telefon, adresele, adresele de e-mail și o parte din numerele de carduri de credit. Pe de altă parte, numărul exact al utilizatorilor afectați nu a fost dezvăluit de companie, menționând doar că 950 de utilizatori RingGo din Marea Britanie au fost implicați.

Datele a mii de clienți au fost compromise

Majoritatea persoanelor afectate sunt din Europa și utilizează aplicația EasyPark, ceea ce indică faptul că datele a mii de clienți au fost compromise.

Grupul EasyPark, care operează în peste 4.000 de orașe din 23 de țări, inclusiv în SUA, Australia, Noua Zeelandă și în mai multe state europene, a descoperit breșa în securitate pe 10 decembrie și a început să informeze clienții afectați câteva zile mai târziu.

Te-ar putea interesa și: Turiștii din toată lumea care vor să viziteze această țară nu vor mai avea nevoie de viză din 2024. „Bine ați venit acasă!”

atac cibernetic
atac cibernetic

În ciuda faptului că doar „câteva cifre ale IBAN-ului sau ale cardului de credit” au fost accesate în urma atacului, compania asigură că aceste date furate nu pot fi folosite pentru efectuarea de plăți.

Totuși, a emis un avertisment privind posibilitatea de phishing, unde atacatorii ar putea încerca să folosească informațiile sustrase pentru a înșela oamenii și a obține bani sau detalii de plată.

Ce este un atac cibernetic?

Atacurile cibernetice vizează să compromită sau să preia controlul și accesul la documente și sisteme importante din rețelele de calculatoare ale companiilor sau utilizatorilor individuali.

Aceste atacuri sunt inițiate de indivizi sau grupuri, având motivații politice, infracționale sau personale, cu scopul de a distruge sau de a accesa informații sensibile.

Iată câteva tipuri de atacuri cibernetice comune:

  • Malware
  • Atacuri distribuite de tip denial-of-service (DDoS)
  • Phishing
  • Atacuri de injectare SQL
  • Cross-Site Scripting (XSS)
  • Botneturi
  • Ransomware

Folosirea unui software sigur și implementarea unei strategii cibernetice solide pot reduce probabilitatea ca bazele de date ale companiilor sau utilizatorilor individuali să fie afectate de un atac cibernetic.

Vezi și: Contractul de leasing de mașini fără obligație de cumpărare nu conferă drept de retragere clientului. Condițiile în care este permisă retragerea