- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un bucureștean pierde în trafic aproape 4 zile pe an! Capitala este în topul celor mai aglomerate orașe din lume

12 Jan, 20:15 • Cornel Ghimeșan
Pentru locuitorii din București nu mai este un secret faptul că traficul este îngrozitor aproape la orice oră din zi. Noțiunea de „oră de vârf” aproape că s-a dizolvat, fiind ambuteiaje pe aproape întreg parcursul zilei. Totuși câte ore petrece un bucureștean în trafic pe parcursul unui an? Numărul este surprinzător.
Un bucureștean pierde în trafic aproape 4 zile pe an! Capitala este în topul celor mai aglomerate orașe din lume

Traficul infernal din capitala țării nu mai este un secret pentru nimeni. Conform unui studiu realizat de compania INRIX Research traficul din București a revenit la valorile de dinainte de pandemie. Într-un top care se referă la numărul de ore pierdute în trafic, capitala României se situează pe locul al 19-lea din lume și pe locul al 7-lea din Europa. Un bucureștean pierde în trafic nu mai puțin de 91 de ore anual.  Pentru acest studiu au fost analizate 989 orașe din lume.

Alte articole: Panică în rândul politicienilor! Cea mai dură lege anticorupție este în examinare! Ce presupune și când va fi implementată?

Pe primul loc în acest clasament se află Londra, care se pare că este cel mai congestionat oraș din lume, iar un cetățean pierde acolo aproximativ 156 de ore. Următorul pe listă este Chicago cu 155 de ore și Paris cu 138 de ore. Urmează Boston cu 134 de ore, Bogota cu 122 de ore, Palermo cu 121 de ore, Toronto cu 118 ore, New York cu 117 ore, Monterey cu 116 ore și Philadelphia cu 114 ore suplimentare petrecute în trafic, potrivit studiului INRIX.

Timpul pierdut în trafic este diferența dintre timpii de călătorie înregistrați la orele de vârf în comparație cu orele la care orașul este liber, de exemplu noaptea, menționează studiul.

Care este explicația pentru traficul din București?

În București traficul intens înregistrat în 2022 se poate datora faptului că numărul de mașini înmatriculate a crescut exponențial în ultimii 10 ani. Vorbim de o creștere cu peste 560.000 în București și Ilfov. De asemenea, tot mai multe carnete de șoferi au fost eliberate. Totodată, ridicarea restricțiilor impuse de pandemie a dus la revenire oamenilor la varianta de lucru „on-stie”

Numărul de mașini înmatriculate în București și Ilfov a crescut cu peste 560.000 în ultimii 10 ani, apropiindu-se de 1,8 milioane, potrivit datelor comunicate de Prefectura București și Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule la solicitarea HotNews.ro. Strict pe București, creșterea a fost de aproape 30%. În Ilfov, creșterea este spectaculoasă, aproape s-a triplat numărul de mașini înmatriculate.

Trafic cumplit în București. Unul dintre cele mai aglomerate orașe
Trafic cumplit în București. Unul dintre cele mai aglomerate orașe

În ultimii 5 ani, numărul de mașini înmatriculate în București și Ilfov a crescut cu peste 320.000, se arată într-un răspuns transmis de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule.

Astfel, în 2017, în București erau înmatriculate 1.296.607 autovehicule, iar în Ilfov 166.467, în total 1.463.071. În 2022, în București, numărul acestora a crescut la 1.529.221 mașini, iar în Ilfov la 256.007, în total 1.785.228 mașini.

Citește și: UMB are exclusivitate pe Autostrada Moldovei (A7). Constructorul are în lucru aproximativ 410 km de drum în România. Cum va face față?

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult