Unul dintre cele mai populare lanțuri de magazine de tip outlet din județul Cluj, Tabita, și-a încetat definitiv activitatea, punând capăt unei prezențe de peste 15 ani pe piața de retail. Aceste magazine au fost preferate de mii de clujeni, oferindu0le haine și accesorii de calitate la prețuri accesibile. Închiderea a venit pe neașteptate, iar patronul afacerii nu a oferit explicații oficiale privind această decizie.
Lanțul de magazine Tabita a fost fondat în 2008 de familia Berende, care a deschis primul punct de vânzare în Cluj-Napoca. Magazinul comercializa, inițial, îmbrăcăminte și încălțăminte second-hand, dar, datorită cererii ridicate, afacerea s-a extins rapid.
Citește și: Taxă de 12 euro la intrarea în supermarket! Unde se aplică și ce se întâmplă cu banii
De-a lungul timpului, Tabita a devenit un simbol al Clujului, fiind un magazin de referință pentru cei care căutau haine de calitate la prețuri reduse.
În magazinele Tabita se puteau găsi articole vestimentare și încălțăminte de la branduri precum Zara, Stradivarius, Nike, Puma, Adidas, Mango, Bershka, Wrangler, Vero Moda și multe altele.
Tabita avea nu mai puțin de șase magazine în Cluj-Napoca, amplasate strategic în locații cu trafic intens: pe strada Memorandumului, în cartierul Mărăști, pe Regele Ferdinand, pe Bulevardul Eroilor, pe strada Primăverii și lângă Kaufland Mănăștur. În ultimii ani afacerea a cunoscut un declin treptat, ceea ce a dus la închiderea progresivă a magazinelor.
Primele semne ale declinului au apărut în momentul în care trei dintre cele șase magazine au fost închise. Ultimele trei locații, cele de pe strada Primăverii, din Galeriile Ferdinand și de pe Eroilor, au fost închise recent, punnd punct definitiv existenței Tabita.
Citește și: Cât de mult folosesc românii numerarul. Cash-ul rămâne important în economie
Ultima locație care și-a închis porțile a fost magazinul de pe strada Primăverii din cartierul Mănăștur. Spațiul a fost preluat de un nou retailer de haine second-hand, „Family Group”, care activează deja în mai multe orașe din România, precum Cluj-Napoca, Zalău, Satu Mare și Oradea.
Proprietarul afacerii, Filip Viorel Berende, a ales să nu facă declarații publice referitoare la motivele din spatele acestei decizii, potrivit playtech.ro.