- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un cuplu de români s-a întors de la Oxford și și-a deschis o afacere profitabilă. Alimentul pe care îl vând este considerat ‘aurul alb’

02 Nov, 21:19 • stefan.vlad
Un cuplu de români s-a întors de la Oxford și și-a deschis o afacere profitabilă. Cei doi soți au decis să revină în România și să fie antreprenori. Au trăit peste 20 de ani în străinătate, prima oară în Italia, iar mai apoi la Londra, unde au și făcut studiile în domeniul de management și business.
Un cuplu de români s-a întors de la Oxford și și-a deschis o afacere profitabilă. Alimentul pe care îl vând este considerat 'aurul alb'

Un cuplu de români s-a întors de la Oxford și și-a deschis o afacere profitabilă în satul Rodbav, din Țara Făgărașului. Au preferat să lase în urmă viața agitată din Marea Britanie și au avut noroc, pentru că au dat lovitura cu business-ul lor.

Citește și: Preţurile locuinţelor scad în cel mai rapid ritm din ultimul deceniu. Piața imobiliară din Marea Britanie este în pericol

Un cuplu de români s-a întors de la Oxford

Cei doi au o fermă cu măgărițe care le-a crescut veniturile considerabil și sunt foarte mulțumiți. „Dimineața, înainte de mulsoare, le dăm cereale, un amestec de porumb cu grâu și peleți făcut tot din cereale, Le furajăm cel puțin decent cu fân, otavă, lucernă”, povestește Liviu Lucaci, potrivit brasov.net.

.Fermierul a povestit că afacerea nu a fost nici costisitoare la început, pentru că o măgăriță decentă a costat undeva pe la 3.000 de lei. Iar aceasta oferă aproape 1 kilogram de lapte pe zi, în funcție de perioade. „Investiția este minimală, zic eu, pentru că o măgăriță decentă costă undeva la 3000 de lei. O măgăriță dă între 300 și 700 de mililitri de lapte la o mulsoare, pe zi, ocazional chiar și un litru”, a mai spus fermierul.

Ulterior, au mai fost investite și alte sume. Spre exemplu, au cumpărat și o mulgătoare automată, care a costat în jur de 600 de euro și îi ajută să economisească timp. Astfel, cuplul nu este nevoit să petreacă ore în șir pentru a mulge măgărițele manual. Durează doar 5 minute pentru a mulge 5-6 măgărițe, a mai povestit fermierul.

„Toată viața am dorit să am grijă de animalele mele, să am cea mai mare fermă de cai, măgărițe, toate animalele. Îmi face plăcere să muncesc la fermă. Sunt mai fericit, mai sănătos și mă simt liber”, povestește Alexandru, fiul soților Lucaci.

Surpriză pentru peste 1 milion de români din Marea Britanie

Pentru prima oară în istorie, cetățenii ar putea avea un viceprimar român al Londrei, informează romaniatv.net. Ștefan Voloșeniuc este candidatul Partidului Conservator pentru Great London Assembly la alegerile din mai 2024.

Ștefan Voloșeniuc este un antreprenor de succes stabilit în Marea Britanie de mai mulți ani. El este, oficial, candidatul Partidului Conservator pentru Great London Assembly la alegerile din mai 2024. În lupta pentru Primăria Londrei se află și candidata conservatorilor Cllr Susan Hall.

Pentru prima oară în istorie, românii din Marea Britanie au marea șansă de a avea un viceprimar român al Londrei. Acest lucru se va întâmpla dacă Partidul Conservator va câștiga Primăria Londrei. Ștefan Voloșeniuc beneficiază de susținerea întregului partid pentru a ocupa funcția de viceprimar al metropolei. (Citește AICI mai multe detalii)