- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un cuplu din România a dat lovitura! Au mers într-o vacanță în Zanzibar și s-au ales cu o afacere de vis. Cu ce se ocupă acum sibienii

07 Mar, 17:26 • Lupu Alexandra
Un cuplu din România s-a săturat să alerge după bani, tocmai de aceea, au mers într-o vacanță exotică. Scurt timp mai târziu, persoanele în cauză s-au ales cu o afacere de succes.
Un cuplu din România a dat lovitura! Au mers într-o vacanță în Zanzibar și s-au ales cu o afacere de vis. Cu ce se ocupă acum sibienii

Un cuplu din România a decis în octombrie 2021 să scape de alergătură după bani, termenele limite și de presiunea responsabilităților, susține ziare.com. La scurt timp după plecarea în Zanzibar, sibienii și-au deschis o afacere de succes: administrarea unui hotel.

Afacerea de succes a unui cuplu din România

Luna octombrie a anului 2021 este cea care a marcat semnificativ viața unui cuplu din România. Cei doi sibieni s-au decis să scape de alergătura după bani, termenele limită și presiunea pe care o simțeau pe umeri, tocmai de aceea, au ales o destinație care avea să le schimbe total viața în scurt timp.

Cuplul declară că au ales această destinație pentru că, la respectivul moment, nu existau atât de multe restricții de călătorie. Persoanele în cauză au menționat că nu s-au dus în calitate de turiști, ci mai degrabă, cu scopul de a căuta un teren sau o proprietate de închiriat sau chiar un mic hotel pe care l-ar putea administra. Acestea susțin că beneficiau de experiență în spate în domeniu la momentul respectiv, anterior având un business asemănător.

„Am ales Zanzibar la momentul respectiv pentru că eram încă în pandemie și aici nu existau restricții. Nu ne-am dus doar ca turiști, ci am fost hotărâți să căutăm un teren pe care să construim noi o pensiune, o proprietate de închiriat, ori poate mic hotel pe care să-l luăm în administrare.

Aveam experiență în domeniu pentru că avem în Sibiu un business asemănător, în turism. Cert este că ne doream o viață mai tihnită, să putem respira în liniște, să ne bucurăm de viață. Eram sătui de alergătură. Partea frumoasă este că nu am găsit noi terenul pe care am construit, ci ne-a găsit el pe noi”, declară cuplul din România.

Citește și: De la colegi de muncă, la cuplu. Tot mai multe familii se formează la birou. Care este motivul

La două luni după ce au ajuns în Zanzibar, cuplul se simțea descurajat de faptul că obiectivele lor nu erau încă îndeplinite. Roxana și Daniel și-au cumpărat bilete pentru a se întoarce în România, se pregăteau să-și facă bagajele, însă chiar în ultima zi pe care o mai puteau petrece în respectiva destinație s-au dus să viziteze o altă localitate din insulă, moment în care au fost întrebate de un bărbat dacă sunt interesate să cumpere un teren chiar acolo, pe plajă.

În cele ce urmează, Roxana și Daniel au cumpărat un spațiu de 650 metri pătrați pe plaja Kiwengwa, acolo unde au deschis un mic hotel, cu piscină, zonă de lounge, patru apartamente pentru închiriat și spațiu pentru servit masa. Construcția a durat 6 luni, iar cuplul poate confirma că procedurile sunt unele suficient de digitalizate, dar la fel de bine, forța de muncă este mai ieftină.

Un cuplu din România a dat lovitura în Zanzibar
Un cuplu din România a dat lovitura în Zanzibar

În 2019, Daniel și-a dat demisia din funcția de director la o multinațională din București, iar Roxana era fondatoarea unei grădinițe private din Sibiu. După ce construcția s-a terminat, pe data de 16 februarie 2023, au sosit primii turiști la micul hotel deschis de cei doi români. Aceștia susțin că „a meritat din plin” să-și deschidă acest hotel.

„A meritat din plin. Numai priveliștea aceasta, să te trezești cu ea în fiecare dimineață este un vis împlinit. Liniștea, aerul curat, marea, vă spun cu mâna pe inimă că ne-am îndeplinit visul”, spune Roxana Văduva.

„Ne-am dorit să ne schimbăm viața, să facem și altceva în afară de rate, credite și alergătură. E nevoie de curaj, mult curaj, ne-am asumat un risc, dar avem o mare satisfacție când vedem oameni din toată lumea că vin alături de noi și la final pleacă atât de relaxați. Descopăr o satisfacție enormă când ne bucurăm împreună”, completează Daniel.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Românii dau bani grei pentru a sărbători Ziua Îndrăgostiților. Un cuplu și-a achiziționat o vacanță de 45.000 de euro