- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un dezvoltator imobiliar a semnat un număr record de contracte de închiriere în România. Ce se va construi pe suprafețele „împrumutate”

02 Mar, 14:52 • Lupu Alexandra
România se va bucura de noi proiecte de construcții! Un important dezvoltator imobiliar a semnat un număr record de contracte cu statul român.
Un dezvoltator imobiliar a semnat un număr record de contracte de închiriere în România. Ce se va construi pe suprafețele „împrumutate”

România se află în topul contractelor de închiriere semnate cu dezvoltatorul imobiliar VGP, fondat de milionarul belgian Jan Van Geet, susține profit.ro. Totalul înțelegerilor proaspăt semnate și reînnoite de compania menționată se ridică la valoarea de 73.4 milioane de euro, iar veniturile sunt estimate la 303.21.

România, număr record de contracte de închiriere în domeniul imobiliar

Statul român se află în topul contractelor de închiriere semnate cu VPG. Mai exact, România ocupă locul 2 (5.2 mil. euro), fiind urmată de Germania (25.4). Performanțele înregistrate sunt proporționale din punct de vedere al distribuirii în rândul piețelor în care dezvoltatorul imobiliar activează, mai exact: Spania (4.4), Republica Cehă (4.3), Olanda (3.9), Serbia (3.5), Slovacia (3.1), Austria (2.4), Letonia (1.2), Portugalia (0.8) și Italia (0.1 milioane de euro).

Vezi și: Care este valoarea investiţiilor imobiliare din marile centre regionale ale țării

Compania VGP este prezentă în România încă din 2007, ocupându-se de dezvoltarea parcurilor industriale în București, Brașov, Timișoara, Sibiu și Arad. VGP Park București Nord va avea o suprafață totală închiriabilă de aproape 12.000mp și va fi împărțită în 4 clădiri. Terenul pe care se va realiza această construcție este de aproximativ 250.000mp. Pe de altă parte, VGP Park Arad va fi dezvoltat pe un teren de 39ha și este poziționat bine din punct de vedere strategic. Informațiile arată că suprafața de închiriere este de aproximativ 20.000mp.

România, număr record de contracte semnate cu un dezvoltator imobiliar
România, număr record de contracte semnate cu un dezvoltator imobiliar

VGP Park Brașov are un potențial de 140.000mp de închiriere și va fi realizat pe o suprafață de 320.000mp. Până la ora actuală, informațiile arată că VGP Park Timișoara este închiriat complet, ba mai mult de atât, există posibilități de extindere al proiectului. Fondată în 1998, compania VGP este alcătuită din 383 angajați, iar activitățile acesteia se desfășoară în 17 țări europene. Din 44 proiecte livrate, dezvoltatorul imobiliar a generat suma de 71.9 milioane de euro. Compania se află în etapa de negociere pentru a obține noi acorduri de joint venture, iar între timp, profitul obținut în urma parteneriatelor semnate din 2022 a acumulat valoarea de 60 mil. euro.

Citește și: Cădere cu 50% pe piaţa imobiliară din Cluj. Ce se întâmplă în marile oraşe ale României