- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un drum din România, desemnat cel mai frumos din Europa, la gala Premiilor Europene pentru Patrimoniu 2023. I se mai spune „drumul care unește”

15 Oct, 19:33 • Toma Anca
Un drum din România a fost desemnat de public cel mai frumos din Europa, la gala Premiilor Europene pentru Patrimoniu 2023, care a avut loc la Veneția, Italia. Este vorba despre Proiectul Via Transilvanica, ce are nu mai puțin de 1400 de kilometri. I se mai spune "drumul care unește"
Un drum din România, desemnat cel mai frumos din Europa, la gala Premiilor Europene pentru Patrimoniu 2023. I se mai spune drumul care unește

Un drum din România, desemnat cel mai frumos din Europa. Via Transilvanica a primit o distincție importantă la nivel continental. Cunoscutul traseu turistic se bucură acum de o mare notorietate pe toate meridianele lumii. Drumul se întinde pe 1.400 de kilometri și este unul dintre cele mai frumoase trasee montane.

Proiectul a câștigat premiul publicului, în valoare de 10.000 de euro, conform unui anunț oficial transmis de reprezentanți. Într-un sondaj online, desfășurat la nivel european, a strâns cel mai mare număr de voturi, dintr-un total de aproximativ 27.000 de cetățeni din diverse colțuri ale Europei.

Citește și: Un nou drum montan a fost reabilitat după mai bine de 40 de ani. Poate face concurență Transalpina ori Transrarău

Un drum din România, desemnat cel mai frumos din Europa

”Cu mare bucurie vă spunem că am luat premiul cel mare, cel care este cel mai valoros, pentru că exprimă încrederea și aprecierea oamenilor de peste tot din Europa și mai ales a voastră, a comunității oamenilor drumului.Am spart recordul pentru numărul de voturi, ceva ce nu s-a mai întâmplat până acum, iar asta înseamnă cu adevărat ceva. Vă mulțumim pentru fiecare vot în parte, suntem atât de bucuroși și recunoscători încât prea multe cuvinte ar fi de prisos

”, au transmis reprezentanții proiectului.

Proiectul Via Transilvanica a fost realizat în doar patri ani și jumătate, de Tiberiu Uşeriu şi fratele lui, Alin. În luna octombrie a anului 2022, traseul a fost oficial inaugurat în Alba Iulia printr-un eveniment special.

Traseul traversează zece județe: Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Sibiu, Brașov, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin și Mehedinți. El e împărțit în șapte ținuturi cultural-istorice: Bucovina, Ținutul de Sus, Terra Siculorum, Terra Saxonum, Terra Dacica, Terra Banatica, Terra Romana. În total, Via Transilvanica parcurge 107 unități administrativ-teritoriale din România. Drumul pune în valoare patrimoniul natural și cultural al fiecărei regiuni.