- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un milionar a renunțat la tot și s-a transformat în cerșetor. Bărbatul a vrut să demonstreze că poate ajunge bogat, după ce o ia de la 0

26 Apr, 14:14 • Bocioacă Bianca
Un milionar a decis să renunțe timp de un an la banii săi și la viața de lux, ca parte a unui experiment social. Bărbatul a vrut să demonstreze că oricine se poate îmbogăți, cu puțină pricepere, indiferent de unde provine.
Un milionar a renunțat la tot și s-a transformat în cerșetor. Bărbatul a vrut să demonstreze că poate ajunge bogat, după ce o ia de la 0

Motivat de dorința de a testa limitele umane și de observa cum se schimbă perspectiva asupra vieții după pierderea bogăției, un milionar a acceptat să renunșe la averea și la bunurile sale. Cu toate astea, experimentul s-a terminat intempestiv atunci când a început să aibă probleme de sănătate. El a documentat toată experiența pe canalul său de YouTube.

Citește și: Loteria Română anunță care sunt numele extrase cel mai des în istoria jocului loto 6/49. Cu aceste numere poți deveni milionar

De la milionar la om al străzii

Mike Black a plănuit să ia totul de la zero, dorind să demonstreze că va putea câștoga 1 milion de dolari într-un an. Black a fost antreprenor toată viaș, dar a decis să renunțe la tot – mașină, casă și bani.

Provocarea a fost mult mai dificilă decât a anticipat el. Încă din prima zi ca om al străzii a experimentat cât de dură este viața pe străzi și s-a gândit să doarmă pe o bancă. Oamenii au refuzat să îi dea apă și nu a reușit să găsească un loc unde să stea peste noapte.

La un moment dat, un bărbat cu o rulotă i-a permis să stea câteva nopți în dubița sa. Mike a reușit, în cele din urmă, să câștige primii 300 de dolari vânzând mobilă online. Până în a cincea zi a făcut suficienți bani pentru a cumpăra un computer. După două săptămâni a reușit să își asigure propriul spațiu de birou și, după o lună, fostul milionar avea o locuință, pe care o închiriase.

La trei luni de la începerea provocării, Mike s-a angajat ca manager de social media, reușind să obțină clienți și să creeze propria marcă de cafea. După patru luni, în ziua cu numărul 138, tânărul a aflat că tatăl său suferă de cancer de colon în stadiul patru și tocmai începuse chimioterapia, ceea ce l-a determinat pe milionar să pună la pună la îndoială proiectul său, dar a continuat.

Citește și: Lucrurile pe care milionarii nu-și cheltuie banii. Regulile de care țin mereu cont

Însă, Black a încheiat proovocarea după 10 luni, cu doar 60 de zile rămase de parcurs. Câștigase un total de 64.000 de dolari. Chiar dacă nu a reușit să facă un milion de dolari, Mike spune că experimentul a fost un succes, după ce a demonstrat cum a fost posibil să-și reconstruiască viața prin puterea determinării.

„Ar trebui să ne amintim întotdeauna să îi ajutăm pe cei care au nevoie, pentru că ar putea fi oportunitatea de care au nevoie”, a adăugat el la final.