- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Lucrurile pe care milionarii nu-și cheltuie banii. Regulile de care țin mereu cont

05 Nov, 10:26 • Dobran Viorel
Milionarii investesc sume uriașe de bani pentru a-și prelungi viața și a îmbunătăți calitatea acesteia. Aceștia respectă un regim strict, duc un stil de viață activ și consumă produse organice.
Lucrurile pe care milionarii nu-și cheltuie banii. Regulile de care țin mereu cont

Milionarii aleg să-și cheltuie într-un alt mod banii. Ei sunt atenți la gestionarea banilor pe care îi au și încearcă să reducă cât mai mult cheltuielile inutile, care nu-i vor ajuta pe viitor. Ce reguli respectă aceștia în viața de zi cu zi.

Ce reguli respectă milionarii pentru a se îmbogăți

Oamenii bogați pot avea abordări diferite în ceea ce privește modul în care își gestionează banii, iar prioritățile lor financiare pot varia. Cu toate acestea, există câteva aspecte comune pe care unii oameni bogați le iau în considerare atunci când decid cum să cheltuiască banii sau în ce să nu cheltuiască banii:

Oamenii care gestionează sume mari sunt atenți cu cheltuielile pe care le fac. Ei au renunțat la cheltuielile impulsive sau la obiectele brandurilor de lux, alegând un stil vestimentar minimalist, în timp ce banii sunt investiți în afaceri.

Cheltuieli impulsive sau extravagante: Oamenii bogați pot fi mai puțin predispuși să cheltuiască bani pe achiziții impulsive sau extravagante. Ei pot fi mai atenți la buget și la gestionarea cheltuielilor pentru a se asigura că nu risipesc bani pe lucruri de care nu au cu adevărat nevoie.

Datorii inutile: Evită să intre în datorii inutile sau să plătească dobânzi mari pentru împrumuturi. Ei pot prefera să-și plătească datoriile rapid și să evite datorii de consum sau de credit înalt.

Obiecte de lux sau mostre de bogăție: Unii oameni bogați pot să nu-și cheltuiască banii pe obiecte de lux sau mostre de bogăție pentru a evita ostentația sau pentru a-și menține intimitatea.

Politicienii și milionarii, pe opulență și în lumea de dincolo! Cum arată cavourile faraonice cu lift și climatizare și cât costă construcția

Prostii financiare:

Ei sunt atenți la evitarea schemelor financiare dubioase sau investițiilor riscante care le-ar putea pune banii în pericol.

Oamenii bogați evită să-și cheltuiască banii pe lucruri materiale inutile sau care nu aduc valoare reală în viața lor. Nici cadourile extravagante nu sunt o prioritate. Deși pot oferi cadouri generoase, unii oameni bogați evită să cheltuiască bani în exces pe cadouri costisitoare sau extravagante, preferând cadouri mai semnificative și personale.

Sunt atenți la ce cheltuie, iar cele neproductive sau care nu îi ajută să-și atingă obiectivele personale sau financiare, vor dispărea cât mai repede de pe lista priorităților pe care le au.

Lucrurile pe care milionarii nu dau bani

1. Bilete la loterie sau alte jocuri de noroc

Milionarii nu joaca nici la loterie, nici la „pacanele”, nici prin cazinouri. Desigur ca exista si exceptii, sunt oameni extrem de bogati care merg in Las Vegas sa se distreze pe mize mari, insa Adcock se refera la comportamentele de zi cu zi.

Lucrurile pe care milionarii nu-și cheltuie banii.

In timp ce oamenii nevoiasi isi fac un obicei de a-si incerca norocul periodic (mai rar sau mai des), la fel de fel de jocuri de noroc, milionarii nu-si risipesc banii astfel, constienti fiind ca nu isi pot spori astfel averea, ci o pot doar pierde. Pentru acestia din urma, acolo unde este cazul, jocurile de noroc sunt simple ocazii de relaxare.

„Nu am jucat niciodata la loterie si refuz sa cumpar un bilet de loterie”, spune el, citat de CNBC Make It. „Auzi acelasi lucru. „Nu poti castiga daca nu joci”. Dar sa recunoastem – chiar daca joci, nu vei castiga.”

2. Garantii extinse la produse

Milionarul nostru mai spune ca oamenii cu bani, inclusiv el, nu obisnuiesc sa plateasca pentr garantii extinse la anumite produse, cum ar fi electronice sau electrocasnice.

E o risipa de bani in viziunea acestuia. De notat insa ca oamenii cu o situatie materiala precara obisnuiesc mai degraba sa achizitioneze astfel de servicii, de teama ca produsele respective s-ar putea deteriora si decat sa cumpere altele noi, prefera sa aiba o „protectie” mai indelungata.

Vezi și: Bogăția crește rapid în anumite zone ale lumii. Lista orașelor în care se află milionarii

Adcock se indoieste ca vei ajunge sa folosesti aceasta garantie vreodata, desi poate o platesti pentru fiecare produs din casa.

“Probabil ca nu o vei folosi. Este doar un profit suplimentar pentru magazin”, a spus el.

3. Produsele cele mai ieftine sau cele mai scumpe

Adcock evita atat cele mai ieftine produse, cat si pe cele cu pretul cel mai mare, in momentul in care merge la magazin pentru absolut orice are nevoie.

Milionarul este atras in special de produsele cu garantii de calitate si se orienteaza catre specificatiile fiecarui produs, catre a alege optiunea cea mai potrivita pentru nevoile sale, catre produse de mijloc mai degraba.

 

Pe ce nu cheltuie banii oamenii bogați? 3 milionari dezvăluie secretele

Jay Leno, Graham Stephan și Barbara Corcoran sunt milionari, ei își permit o mulțime de lucruri, dar totuși de la unele se abțin. Iată pe ce refuză milionarii să cheltuie banii.

Jay Leno refuză să cheltuie pe haine

Jay Leno, care cândva era gazda „Tonight Show”, adoră să cumpere și să colecteze mașini. În același timp el refuză să cheltuie banii pe haine. „Pur și simplu nu mă interesează hainele. Pentru mine, mi se pare o pierdere completă de bani. Vreau doar să am suficiente haine pentru a acoperi legal ce părți trebuie să acoper. ”

Chiar și după ce Leno a început să câștige milioane, nu și-a schimbat obiceiurile în materie de bani. De fapt, el nu a cheltuit încă nici un ban din ce a câștigat la „Tonight Show”.

 

Graham Stephan urăște să cumpere cafea și să cheltuie banii pe haine de designer

Milionarul de pe YouTube, Graham Stephan, care câștigă până la 220.000 de dolari pe lună, se simte fericit că își face cafeaua acasă. „Cred că mărirea cafelei la Starbucks și Coffee Bean și la multe dintre aceste locuri este absolut ridicolă, așa că o fac acasă cu 20 de cenți”, spune el pentru CNBC Make It.

La fel ca Leno, lui Graham Stephan nu-i place să cheltuie mulți bani pe haine: „Îmbrăcămintea de designer este unul dintre acele lucruri pe care nu voi cheltui niciodată bani. Pur și simplu nu văd rostul de a cheltui 700 de dolari pentru pantofii Gucci atunci când puteți merge la Aldo sau Call It Spring sau H&M și puteți obține pantofi foarte asemănători la un preț mult mai mic.

 

Barbara Corcoran nu va plăti niciodată pentru biletele din prima clasă la avion

Barbara Corcoran, respectă clasa economică atunci când vine vorba de zbor: „Nu voi cheltui niciodată bani pentru o clasă business sau un bilet de primă clasă.”Corcoran, care și-a făcut avere în domeniul imobiliar, nu urcă într-un zbor fără o masă gourmet preambalată.

Ea își ia mereu fructe proaspete, brânză, o baghetă sau un croissant și „întotdeauna o sticlă mică de vin”, spune ea, „pe care, desigur, nu o poți aduce prin securitate, dar o poți obține la Shake Shack din aeroport. ”