- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un nou acord puternic al Guvernului! Prețul țigărilor ajunge la un record absolut în România. Cât va ajunge să coste un singur pachet de țigări

24 Jul, 12:58 • Bumbeneci Diana
Guvernul mărește prețurile pentru țigări. Românii vor scoate din nou mai mulți bani pentru un singur pachet de tutun.
Un nou acord puternic al Guvernului! Prețul țigărilor ajunge la un record absolut în România. Cât va ajunge să coste un singur pachet de țigări

Țigările vor deveni din ce în ce mai scumpe pentru români, în urma planurilor luate în calcul de noua coaliție de Guvernare. Instituția condusă în prezent de Marcel Ciolacu vrea să majoreze semnificativ prețurile pentru țigări, anunță Știripesurse.

Țigările vor fi mai scumpe în România

Conform sursei citate, premierul Marcel Ciolacu și liderul PNL, Nicolae Ciucă, se vor întâlni pentru a discuta un pachet de măsuri fiscale pentru acest an și pentru anul viitor. O măsură cu mare impact, pe care există deja un acord în coaliție, este creșterea accizei la țigări.

țigări
țigări

Nivelul accizei specifice la țigarete în perioada 1 aprilie 2023 – 31 martie 2024 inclusiv va fi de 493,988 lei/1.000 de țigarete. Începând cu luna aprilie 2024, acciza va crește. Această schimbare va avea un impact asupra prețului țigărilor, au transmis persoane din PNL conform sursei citate.

În acest moment însă, încă se negociază procentul de creștere, dar există un acord privind faptul că acciza va fi crescută. Conform unor calcule realizate de membrii Executivului, fumătorii ajung să cheltuie 16% din bugetul lunar doar pe țigări. O creștere a prețurilor va pune și mai multă presiune asupra acestora.

Ai mai putea citi și: Lovitură pentru milioane de salariați. Au fost anunțați românii care nu vor mai primi sporuri. Ministrul Muncii: „Au gândit că timpul trece, leafa merge”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult